Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom speelt Nederland in oranje?

Waarom speelt Nederland in oranje?

Oranje is een zeer symbolische kleurGeschiedenis van Nederland, sinds de onafhankelijkheidsverklaring in de 16e eeuw. Op dat moment, van het huidige grondgebied NederlandLuxemburg, een deel van België en Noord-Frankrijk, is verdeeld in zeventien verenigde provincies, geregeerd door de machtige koning Karel V. Dit laatste is een testament Zeventien provincies Hij trad in 1555 af aan zijn zoon Filips II, de toekomstige koning van Spanje.

Het gebied komt onder controle van de overheid Spaans En het beleid van Filips II van Spanje leidde tot veel spanningen. De tijd is gekomen voor rebellie. Onder leiding van Willem I van Oranje-Nasa, wat leidde tot de onafhankelijkheid van de zeven noordelijke provincies. Districten Holland en Zeeland, het hertogdom Gelderland, de koninkrijken Utrecht en Groningen, en het hertogdom Fryslân en Overijssel bevrijdden zich van de Spaanse overheersing.

In juli 1581 werd de Haagse Akte gepubliceerd Bezegelt deze vrijheid. De zeven provincies vormden later een nieuwe politieke entiteit, de Verenigde Provinciën, die aan het huidige Koninkrijk der Nederlanden voorafging.

Willem I van Oranje-Nassau en zijn “Prinsenvlag”

De belangrijkste architect van deze opstand, Willem I van Oranje-Nassau, werd onmiddellijk uitgeroepen tot hoofd van de regering van de Verenigde Staten. Zijn vlag, genaamd “Prinsenvlag”, en werd een van de symbolen van deze nieuwe republiek. Het bestaat uit drie horizontale banden van oranje, wit en blauw (in deze volgorde van boven naar beneden) en vertegenwoordigt de twee belangrijkste gebieden die worden gecontroleerd door Willem I van Oranje-Nassau.

Oranje is het primaire blauw en oranje voor Nassau County, gelegen in het huidige veld Vaucluse en de stad die als hoofdstad wordt genoemd, vooral beroemd om zijn oude drama. Willem I van Oranje-Nassau was prins tussen 1544 en 1584. wit…

READ  Nederland wil dat 'standaardbeer' van Rembrandt 'voorgoed naar huis gaat'

Lees meer op Slate.fr