Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom is het niveau van de Middellandse Zee zo sterk gedaald?

Waarom is het niveau van de Middellandse Zee zo sterk gedaald?

tegenZoals de lucht van Bretagne aan de Middellandse Zeekust. Niet gewend aan het hoogwater, merkten de kustbewoners tien dagen lang een merkbare achteruitgang van hun zee. rapporten Verre Morgen. Van Frankrijk tot Algerije, velen delen strandfoto’s vanuit een nieuwe hoek en verwonderen zich. De zeespiegel is dramatisch gedaald: met ongeveer 30 cm sinds ongeveer 9 februari Bevestigt de hydrografische en oceanografische dienst van de marine (Snuiven). Een zeldzame aandoening door een combinatie van factoren. uitleg.

Er is al een seizoenscyclus, waarvan het minimum in februari of maart wordt bereikt. “Elk jaar is er een daling van ongeveer 10 centimeter in die tijd”, merkt Gael Andre op, een getijdenexpert bij Chaum. Een gebruikelijke afname door de watertemperatuur in de winter “die afneemt als het koud is”. Dit volstaat echter niet om de significante daling van het niveau dat begin 2023 werd waargenomen, te verklaren.

tijdelijke daling

“De belangrijkste factor is de hoge atmosferische druk, als gevolg van de sterke anticycloon in de Middellandse Zee. Elke extra hectopascal aan druk ligt een centimeter onder zeeniveau en naar schatting veroorzaakt de huidige situatie nog eens 20 centimeter verlies. 1035 hectopascal. , zoals we hebben opgemerkt”, herinnert de expert zich. Op de top zien we niet zoveel.” Minder neerslag op aardemede door de anticycloon, die op zee een “zoetwatertekort” veroorzaakt.

Plotselinge daling van het niveau wanneer we de neiging hebben ons zorgen te maken Stijgende zeespiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. “Er wordt een langdurige stijging van de zeespiegel waargenomen, nuancering door Gaël André. Er zijn af en toe dalingen, maar over het algemeen is er een duidelijke toename. Evenzo sluit de waargenomen stijging van de gemiddelde temperatuur op lange termijn niet uit dat er af en toe een kou blijft bestaan.” In de Middellandse Zee zou de episode binnenkort moeten eindigen.’ Het niveau begint al te stijgen. »

READ  Verenigde Staten: wat is deze mysterieuze "gigantische blauwe jet" die wetenschappers hebben waargenomen?

dmp