Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Vaccinatieplicht voor mantelzorgers nadert?

COVID-19: Vaccinatieplicht voor mantelzorgers nadert?

Ruim anderhalf jaar na de invoering van de vaccinatieplicht voor zorgverleners en de afwijzing van al hun pleidooien, opende de Hoge Autoriteit voor Gezondheid op maandag 20 februari de weg voor hen om weer aan het werk te gaan. Maar ze reserveert haar definitieve mening voor eind maart.

Zien we mantelzorgers die niet aan de Covid-vaccinatieplicht wilden voldoen, reïntegreren tot we kunnen oefenen? Het is nog te vroeg om te zeggen, maar de Hoge Autoriteit voor Volksgezondheid, wiens standpunten de regering gewoonlijk volgt, heeft op maandag 20 februari eindelijk de weg vrijgemaakt voor een einde aan deze verplichting. Na een patstelling die meer dan achttien maanden duurde.

Nog steeds sterk aanbevolen

“In de huidige context kan de vaccinatieplicht tegen Covid-19 voor alle betrokken professionals worden ingetrokken”HAS geschat, in een ontwerpadvies dat op haar website is geplaatst internetten. Ze vervolgt: “Deze vaccinatie moet echter nog steeds ten zeerste worden aanbevolen, vooral voor beroepen waarvan de aanbevelingen voor griepvaccinatie momenteel worden ge├»mplementeerd.”en voegt toe.

HAS merkt echter op dat dit geen definitief besluit is, gezien de “maatschappelijke betekenis” van het onderwerp. Het is van plan om eind maart een definitief advies aan de regering te geven.

Medische en ethische redenen

Het onderwerp roept veel discussie op. Sinds 2021 moeten alle zorgverleners, evenals iedereen die in een ziekenhuisomgeving werkt, gevaccineerd zijn tegen COVID. Verschillende tegenstanders van het opstandige Frankrijk tot de Nationale Vergadering eisten tevergeefs dat niet-gevaccineerde verzorgers weer in dienst zouden worden genomen.

READ  Puin van Sovjetraketten valt 42 jaar na het opstijgen op de grond

De regering heeft zich er altijd tegen verzet op medische en ethische gronden. Samen met Hongarije is Frankrijk een van de laatste twee Europese landen die zorgpersoneel dat niet gevaccineerd is tegen het coronavirus niet terughaalt.