Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe effectief zijn boosterdoses tegen ernstige vormen van Covid-19?

Hoe effectief zijn boosterdoses tegen ernstige vormen van Covid-19?

Derde, vierde en vijfde dosis: Veel Fransen weten niet meer hoe ze de verschillende aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten moeten doorzoeken sinds de eerste herinneringen in september 2021 werden gepresenteerd. “De vraag die vandaag opkomt, is om de effectiviteit te kennen van de laatste dosis die we hebben gekregen, is het de derde, vierde of vijfde, en voor hoe lang zijn we beschermd?”vat Mahmoud Zureik samen, directeur van EPI-Phare, een groep met wetenschappelijke belangen die onder dubbel toezicht staat van het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelenveiligheid en het Nationaal Zorgverzekeringsfonds.

Op deze vraag gaf zijn team verschillende antwoorden in een rapport, gepubliceerd op dinsdag 21 februari, over de effectiviteit van boosterdoses op het risico van ziekenhuisopname voor Covid-19.

De auteurs van het rapport hebben gegevens uit verschillende informatiesystemen beoordeeld om rekening te houden met de vaccinatiestatus en de chronologie van positieve tests voor patiënten die tussen juni en oktober 2022 in het ziekenhuis zijn opgenomen. De overgrote meerderheid hiervan zijn mensen met een van de Omicron-subvarianten, op dat moment wordt een herhalingsdosis aanbevolen, een tweede voor 60-plussers en vóór de introductie van bivalente vaccins tegen BA.4 en BA.5. Bepaalde methodologisch complexe werkzaamheden, sindsdien Veel mensen hebben Covid gehad, mogelijk meerdere keren, en zijn volgens verschillende patronen en schema’s gevaccineerd. Sommigen testten positief vóór vaccinatie, soms tussen twee doses in en soms na vaccinatie.Lijsten van Mahmoud Zureik.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees COVID-19: Het succes van de vaccinatiecampagne wordt ontsierd door verschillen en ontoereikende herinneringen

De eerste, die nu zeker lijkt maar bij de start van de vaccinatiecampagne niet vanzelfsprekend was: ook na twee jaar zijn mensen die slechts twee doses van het vaccin hebben gehad, dus bijvoorbeeld een simpele eerste vaccinatie, altijd beter beschermd dan anderen. Immuun voor gevaarlijke vormen van Covid-19, met een werkzaamheid tot 45% tegen het risico van ziekenhuisopname. Deze bescherming neemt vervolgens toe met elke herhalingsdosis en neemt geleidelijk af in de maanden na elke injectie.

READ  Een oude mammoetslagtand werd bij toeval gevonden op een diepte van 3000 meter

Duurzaamheid van hybride immuniteit

Met betrekking tot het voordeel van boosterdoses in vergelijking met primaire vaccinatie, zien de auteurs dit De toenemende werkzaamheid van een boosterdosis (de derde, vierde of vijfde dosis) werd geschat op 69% in de eerste twee maanden na injectie. Het zakt dan pas in de volgende maanden naar 55% tussen twee en vier maanden, naar 30% tussen vier en zes maanden en tenslotte naar 22% na zes maanden.

Je hebt nog 59,86% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.