Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat is de reden voor dit fenomeen dat momenteel de Atlantische kust treft?

Wat is de reden voor dit fenomeen dat momenteel de Atlantische kust treft?

  • Sinds maandag zijn de getijcoëfficiënten significant aan de Atlantische kust van ons land.
  • Hoog water levert altijd een bijzonder schouwspel op, of het nu gaat om uittrekken bij eb of om tijdens het stijgen tegen de kust te botsen.
  • Onder invloed van de maan ontstaat er een getijdenverschijnsel en dat onderhoudt zo’n regelmatige cyclus.

De show loopt nog steeds. Gedragen door belangrijke transacties, trekt de Atlantische Oceaan zich graag ver van onze kusten terug, tot groter plezier van degenen die te voet vissen. Maar pas op! Want na een paar uur eb keert het water weer in volle kracht terug, en beukt af en toe lekker op de kust Een beroemde show in Saint-Malo. Sinds maandag 20 februari is het eb. Maar weet je wat de oorzaak is? In tegenstelling tot wat men zou denken, ligt de reden niet onder water maar heel hoog… in de ruimte, op maanniveau.

Elke dag genereert de rotatie van de aarde om zichzelf het fenomeen van getijden. Wanneer de oceaan in de as van de maan staat, veroorzaakt de zwaartekracht vloed, omdat de maan water aantrekt. Integendeel, het neemt af als het niet in lijn is met onze nachtster. Om de rol van de middelpuntvliedende kracht van de aarde uit te leggen, gebruiken sommige mensen soms het beeld van een auto. In bochten heeft de auto de neiging om je naar buiten te trekken. Hetzelfde geldt voor de rotatie van onze planeet.

Grote transacties komen regelmatig terug

fenomeen springtij vanwege de naderende maan. De laatste doet er iets meer dan 27 dagen over om rond de aarde te draaien, en grote transacties keren elke maand terug, maar veranderen beetje bij beetje. Om zeer hoge getijden te krijgen, kunnen we ook vertrouwen op de uitlijning van de aarde, de maan en de zon, wat een grotere aantrekkingskracht creëert.

READ  Hier zijn 5 magere eiwitten om 's avonds te eten om af te vallen

Zeer populair bij vissers te voet, vloed Soms is het de plaats van tragische ongelukken. Voordat u zich op rotsen of zandbanken waagt die uit het water zijn bevrijd, is het essentieel om de tijden van de getijden en de verwachting van hun terugkeer te kennen. Badmeesters adviseren ook altijd een mobiele telefoon bij zich te hebben en regelmatig naar de kust te kijken voor afstand. Tijdens hoge coëfficiënten stijgt de zee zeer snel en genereert sterke stromingen.