Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom heeft Ubisoft een naam gekozen voor Assassin’s Creed Mirage?

Waarom heeft Ubisoft een naam gekozen voor Assassin’s Creed Mirage?

Toen Ubisoft afgelopen september Assassin’s Creed Mirage onthulde, kondigde het ook de terugkeer aan van Ben Isaac, de meestermoordenaar die Eivor naar de Order of the Hidden bracht in Assassin’s Creed Valhalla uit 2020. Maar deze keer zal hij de speelbare hoofdrolspeler zijn. Zijn reis in Mirage brengt hem van een straatdief tot het starten van de Hidden One en uiteindelijk tot de meestermoordenaar die we in Valhalla zien.

Bassem krijgt zijn eigen game, wat de eerste keer in de geschiedenis van de serie is dat een personage dat al in een andere Assassin’s Creed-game verscheen, zijn eigen hoofdgame als held krijgt. Na ongeveer 2 uur Mirage gespeeld te hebben Gokklokkenluiders Op de laatste cover liep ik opgewonden weg om meer te leren over Bassems reis en om zijn ontwikkeling, zowel verhalend als instrumentaal, te zien in het volledige oktobernummer. Maar ik was ook benieuwd hoe ontwikkelaar Ubisoft Bordeaux besloot een naam terug te brengen. Het blijkt dat zijn verhaal (of het gebrek daaraan als we Basim in Valhalla ontmoeten) en zijn associatie met de eerste hoofdrolspeler van de serie, Altaïr Ibn-La’Ahad, die zich afspeelt in Assassin’s Creed in 1191, bijna 300 jaar na Mirage, is een. Sleutelfactoren.

“Bassem was een heel interessant personage”, vertelde Creative Director Stéphane Boudon me in het kantoor van Ubisoft Bordeaux. “Hij was mysterieus. En het was echt perfect om te vertellen (het verhaal van zijn jeugd) omdat er een analogie ontstaat met de vogel. Het is niet echt hetzelfde verhaal, maar als je Assassin’s Creed speelt, leef je het leven van een Assassin die naar de rang zal moeten stijgen om te bewijzen dat hij Creed waardig is, en voor Bassem is het precies hetzelfde.

READ  Intel Core i7-12700 review: een goede CPU voor gaming

Bowdon legt uit dat, omdat Mirage een spiritueel eerbetoon is aan de eerste Assassin’s Creed en Basim voor Altair, deze gelijkenis in de reizen van de twee Assassins belangrijk was voor het team. Nu Bassem uit Bagdad kwam, zegt hij, raakte het team steeds enthousiaster over zijn reis vanwege deze stad, die het culturele en technologische centrum van de regio was tijdens de gouden eeuw sinds de 9e eeuw.

World and Quests-regisseur Simone Arseneault zegt dat hij bijzonder enthousiast was over het genre van Assassin Fantasy waar het team van kon genieten. Hij wijst erop dat Cassandra de verbeelding van de Griekse halfgod, de verbeelding van Evor de Vikingen, de verbeelding van Pike de Wijzen en het oude Egypte omvatte. Met Bassem is het een terugkeer naar de klassieke Assassin’s Creed-fantasie: een man die goed heeft geleerd om heimelijk te doden.

“[In RPG’s in de open wereld]ging het niet om Credo”, vertelde Arsenault me. “Het was er nog steeds, maar het was een stuk minder dan dat. Als je Assassin of the Hidden Ones speelt – wat we met Basim doen – wil je dat elke speler die het speelt dichter bij huis is, omdat we weten hoe het gaat eindigen We spelen een verhaal met een naam en belanden in het Walhalla als professionele huurmoordenaar; we kunnen je bijvoorbeeld niet een malafide huursoldaat laten worden – dat zou voor hem niet werken (omdat) er een gat in zou zitten zijn verhaal.

In plaats daarvan zegt Arsenault dat het team zich concentreerde op de controle van de speler en de vrijheid van Bassems gameplay in plaats van hoe hij door het verhaal vorderde. Je kunt kiezen hoe je met speurtochten en contracten omgaat, welke kostuums hij draagt ​​en welke voordelen hij daarvan krijgt, welke gereedschappen en gereedschappen je gebruikt, en nog veel meer. “In plaats van je vrijheid te geven in de manier waarop je je ontwikkelt, geven we je meer vrijheid in de manier waarop je speelt.”

READ  De aarde draait steeds sneller en niemand weet waarom

Arsenault zegt dat de bekendheid met Bassem, een personage dat spelers al kennen, geen grote invloed had op het missieontwerp. Het enige dat verandert is dat je probeert te voorkomen dat je het tegenovergestelde bereikt van wat Bassem zou doen; dat is eigenlijk wat je probeert te onderdrukken, maar de vrijheid is er nog steeds in je exacte acties.

“(Bassem) zal nooit zeggen: ik ga iedereen vermoorden, want hij is Bassem niet”, zegt hij, verwijzend naar spelers die daartoe de mogelijkheid hebben in Assassin-RPG’s in de open wereld. “Dat is het verschil. We proberen meer keuze te bieden in de acties in plaats van in de uitkomst. Het resultaat zal zijn dat hij zijn doelwit zal elimineren, al dan niet heimelijk, met groot of slecht succes. Maar hij zal zijn doelwit hebben gedood en het zal goed zijn voor de verborgenen en voor zijn vooruitgang (…) om professionele moordenaar te worden.

Artistiek directeur Jean-Luc Sala zegt dat het een uitdaging maar spannend was om Bassem in een nieuw licht te ontwerpen voor de Mirage.

Assassin's Creed Mirage Cover onthuld PopCornGame nummer 359 als Ubisoft Bordeaux 5 oktober Releasedatum speeldatum

“We weten wat er met Bassem aan de hand is in Valhalla, dus Bassem is totaal anders”, zegt hij. “Er is een keerpunt in zijn leven, namelijk de komst van Valhalla Basim, maar daarvoor willen we van hem een ​​volwaardige huurmoordenaar maken – een sympathiek personage waar je je mee kunt identificeren, (en waar) je je echt mee kunt identificeren en bang als dat niet meer in een naam zit.

Mijn werktijd had niets te maken met de Mirage-roman, dus ik praat niet veel met haar als personage, hoewel ik wel van haar ups en downs in Valhalla heb genoten. Met een nieuwe stemacteur – dit keer Lee Majjoub – en een nieuwe periode van verhaal en stad om als Bassem te ervaren, ben ik enthousiast over de volledige release in oktober. Bassem werd automatisch verkocht als huurmoordenaar, en ik kan niet wachten om te zien of Ubisoft Bordeaux Bassem aan mijn lijst met favoriete seriehelden zal toevoegen.

READ  Gekocht door Sony, Housemarque ook gelokt door andere giganten

Bekijk voor meer informatie de exclusieve dekkingshub van PopCornGame voor Assassin’s Creed Mirage door op de onderstaande banner te klikken.