Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

33 is het magische getal voor alfa…of niet

33 is het magische getal voor alfa…of niet

Een hele leuke verrassing die Alfa Romeo in 1967 voor zijn fans reserveerde. Voor het eerst heeft het Milanese merk in zijn oorspronkelijke sportmodel een compleet nieuwe raceauto ontwikkeld: de Tipo 105/33, kortweg de 33 genoemd. ultramoderne carrosserie die aluminium, elektron en staal combineert met een schitterende 2.0L V8-motor middenachter. Biscione heeft voor deze concurrentiecategorie gekozen omdat deze het mogelijk maakt technische oplossingen aan te bieden die betaalbaar zijn voor de grote series, en een relatief kleine drang om toenadering tot de traditionele Alfa-koper te creëren.

Chassis van Carlo Chitti, handschrift van Franco Scaglione, V8-motor ontworpen door Giuseppe Bosso (toekomstige vader van de grote Alfa V6)… De 33 Stradale, hier in 1967, is een schitterende supercar met een fantastische afstamming.

Bovendien zal het ultralichte Model 33 verkrijgbaar zijn in een straatversie, genaamd de Stradale. Hij is verpakt in een weelderige carrosserie, ontworpen door Franco Scaglioni, die op een langwerpig racechassis zit om de auto ruimer te maken en daardoor minder belastend voor gebruik op de weg. De 2,0-liter injectie bracht het vermogen terug van 260 pk naar 230 pk, een cijfer dat nog steeds uitzonderlijk is, en beschikt over wat zeker een primeur is voor een straatauto: een zesversnellingsbak.

De auto weegt slechts 33.690 kg en accelereert destijds razendsnel: hij bereikt 100 km/u in slechts 5 seconden. Alleen al vanwege zijn luchtvaartchassistechnologie kost de Stradale een fortuin: 9.750.000 lire, vergeleken met bijvoorbeeld 7.700.000 lire voor een Lamborghini Miura. Van de 50 door Alpha geplande exemplaren werden er slechts 11 verkocht. Er zijn nog twee prototypes voltooid, evenals vijf andere chassis die zijn gebruikt om conceptauto’s te maken, zoals de fantastische Bertone Carabo. Bovendien behaalde de Race 33 zeer goede raceresultaten, waarbij hij bijvoorbeeld in 1971 het Protoss Sports Championship won. Een mislukking op de weg maar een succes op de baan!

READ  Je volgende MacBook Pro zou moeten worden geleverd met een klein LED-display
Leuk om te gebruiken, maar toch verouderd Sinds de lancering in 1983 is de Alpha 33 op veel punten achterop geraakt vergeleken met de Alfasud die hij verving.  Voor 33 straddle...
Leuk om te gebruiken, maar toch verouderd Sinds de lancering in 1983 is de Alpha 33 op veel punten achterop geraakt vergeleken met de Alfasud die hij verving. Voor 33 straddle…

Snel vooruit naar 1983. Ter vervanging van de Alfasud, een premium auto die debuteerde in 1971 maar begin jaren tachtig verouderd raakte, onthulde Alfa Romeo de aanduiding nr. 33. Dit is niet de eerste keer dat het merk een productiesedan een race-sedan geeft modelnaam. In 1972 recycleerde Alfita bijvoorbeeld de bijnamen die waren gegeven aan de Formule 1-auto’s uit het begin van de jaren vijftig, de 158 en 159 (dit laatste nummer zou ook verwijzen naar de afstammeling van de Alfetta in 2005). Alleen is de Nr. 33 uit 1983 technisch gezien niets anders dan een verslechterende Alfasud, waarbij Alfa genoeg geldzorgen kent om een ​​nieuw model te ontwikkelen. Niettemin zou deze sympathieke compact, ondanks zijn onzekere uiterlijk, tot 1994 zeer goed verkopen en de grens van één miljoen exemplaren overschrijden. Helemaal het tegenovergestelde van de 33 Stradal uit 1967!

De 2023 33 Stradale markeert de terugkeer van dromen bij Alfa.  Maar laten we hopen dat haar naam niet de terugkeer is van een technisch rommelig charter...
De 2023 33 Stradale markeert de terugkeer van dromen bij Alfa. Maar laten we hopen dat haar naam niet de terugkeer is van een technisch rommelig charter…

En dit is niet Alfa Romeo die met het nummer 33 uitkomt. Dit keer gaat het om een ​​supercar die absoluut niets met het racemodel te maken heeft. Integendeel, de 2023 33 Stradale is afgeleid van de verbluffende Maserati MC20, waarin hij de indrukwekkende V6 Nettuno-motor heeft behouden, zoals ons werd onthuld door Pierre-Olivier Marie, die erg teleurgesteld moet zijn geweest toen hij ontdekte dat er maar één elektrische versie werd gegeven. weg.. … Deze aanpak doet enigszins denken aan die welke aanleiding gaf tot de 8C Competizione, die technisch dicht bij de Maserati 4200 GT ligt en een opvallend uiterlijk heeft.

Het e-mailadres dat in dit formulier wordt ingevuld, wordt door GROUPE LA CENTRALE verwerkt als gegevensbeheerder.

Deze gegevens worden gebruikt om u informatie te sturen over onze aanbiedingen, nieuws en evenementen (nieuwsbrieven, alerts, uitnodigingen en andere publicaties).

Als u hiermee akkoord gaat, worden deze gegevens doorgegeven aan onze partners, zoals verwerkingsverantwoordelijken, zodat u hun communicatie elektronisch kunt ontvangen.

U heeft het recht op toegang tot, rectificatie en verwijdering van deze gegevens, het recht op beperking van de verwerking, het recht om bezwaar te maken, het recht op overdraagbaarheid van uw gegevens en het recht om een ​​klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit (in Frankrijk, CNIL). Bovendien kunt u te allen tijde uw toestemming voor de verwerking van uw gegevens intrekken. Voor meer informatie over de verwerking van uw gegevens: www.caradisiac.com/general/confidentialite/

33 van de 33 werden al verkocht voordat de auto aan het grote publiek werd geïntroduceerd, net als de Ferrari Special Edition, die voor het eerst aan de elite werd geïntroduceerd. Cool en geïnspireerd door zijn voorouders uit 1967, maar de huidige 33 Stradale is geen retro. Als hij het voordeel heeft dat hij uitzonderlijk licht naar Alfa Romeo brengt, zal hij nog steeds uiterst zeldzaam zijn en zijn er geen extra exemplaren gepland. Het zal echter de voorhoede zijn van de lijn van niet-standaard machines van het merk Biscione.

En als u ons opnieuw een compacte auto overhandigt genaamd de 33, dit keer op basis van de elektrische auto Peugeot 308 / Opel Astra? Een nachtmerrieachtig visioen houdt helaas niets onmogelijks in, gezien wat er in de jaren tachtig is gebeurd…

READ  TousAntiCovid Verif valideert zeer snel passen in een bepaalde configuratie