Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom geeft stilte ons een goed gevoel

psychologie – Auditief geluid, evenals fysiek en aandachtig geluid, is schadelijk voor onze gezondheid en ons welzijn

Hoewel het ons in staat stelde te genieten van een zekere terugkeer naar rust (90% vermindering van het geluidsniveau in sommige grote steden), maakten reserveringen ons gevoeliger voor lawaai: 57% van de Fransen beschouwt zichzelf als gevoeliger voor lawaai. De kwaliteit van een gezonde leefomgeving is hoger dan voor de gezondheidscrisis, aldus Gewist door het Noise Information Center Noise. Een van de meest irritante geluiden: wegverkeer (voor 49% van de respondenten), buurtlawaai (36%) of zelfs bouwplaatsen (8%).

Schadelijk voor ons cardiovasculaire en immuunsysteem, lawaai is dodelijk: jaarlijks worden 12.000 voortijdige sterfgevallen toegeschreven aan langdurige blootstelling aan omgevingsgeluid, en dit zal bijdragen aan 48.000 nieuwe gevallen van ischemische hartziekte per jaar in Europa, Volgens een rapport gepubliceerd door het Europees Milieuagentschap in september 2020. Een grote studie werd gepubliceerd in Lancet In 2005, met 2.000 kinderen op 90 scholen in de buurt van drie internationale luchthavens

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 80% om te ontdekken.

Abonnement: 1 euro voor de eerste maand

Kan op elk moment worden geannuleerd

Al geabonneerd?
Log in

READ  Frankrijk bevestigt dat zijn gezondheidsdatacenter de servers van Microsoft zal verlaten