Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na de behandelend arts, hier is de corresponderende apotheker: 5 vragen om het principe te begrijpen

primair
Een decreet dat zondag in het Staatsblad wordt gepubliceerd, vereenvoudigt de regulering van de overeenkomstige apothekers. Hij heeft de mogelijkheid om de behandeling te vernieuwen met toestemming van de arts. Op deze praktijk zal streng toezicht worden gehouden.

17 jaar na de oprichting van de verplichte therapeut – de wet dateert van augustus 2004 en het apparaat “apotheker” kan worden ontwikkeld dankzij Besluit gepubliceerd op zondag Bij Staatsblad. Dit apparaat zal meer autonomie geven aan de apotheker onder voorbehoud van de goedkeuring van de arts van de patiënt.

Gemaakt door de Hospitals, Health and Territories Act 2009, zei de corresponderende apotheker nooit vanwege zware protocollen die moesten worden gevolgd.

Het doel van het ministerie van Volksgezondheid is om de zorg voor patiënten met chronische ziekten te verbeteren door therapeutische pauzes te vermijden.

  • Wat kan de desbetreffende apotheker doen?

De corresponderende apotheker zal worden gemachtigd om “chronische therapieën periodiek te vernieuwen en indien nodig de doses aan te passen”, specificeert de PB-tekst. Op het recept moet worden vermeld dat de apotheker de dosering kan vernieuwen of wijzigen, al dan niet beperkt tot een deel van het recept. Bij een nieuwe dosis dient de apotheker de behandelend arts hiervan op de hoogte te stellen. Het recept, inclusief de verlenging door de apotheker, mag niet langer zijn dan een jaar. In feite kan een apotheker een recept voor een chronische ziekte met een maand verlengen.

  • Wat vinden artsen en apothekers?

De Federatie van Franse Medische Vakbonden (CSMF) wordt gemeten. “Aanpassing van de dosering is een medische beslissing, laten we niet vergeten dat iedereen een basiszaak heeft die gerespecteerd moet worden. En de apotheker is niet degene die voorschrijft”, legt hij uit aan figaro Dr. Jean-Paul Ortiz, voorzitter van CSMF. Het geluid van de bel varieert natuurlijk van de kant van de apothekers. “Een apotheker opnemen in een gestandaardiseerd zorgtraject”, interageert met figaro Reno Ngji, vice-president van de USPO (Union of Pharmacists Unions). Hij is van mening dat de apotheker “minder en minder koopman en meer en meer zorg” is geworden. Apothekers kunnen de afgelopen jaren al vaccineren tegen griep, antigeentesten of medicijnreviews uitvoeren.

  • Is de bijbehorende apotheker verplicht?

In tegenstelling tot het kiezen van de behandelend arts, verplicht op straffe van vergoeding voor de zorgverzekering, zal het bijbehorende apothekershulpmiddel niet verplicht zijn voor patiënten.

  • Wie kan een bijpassende apotheker zijn?

De corresponderende apotheker moet “een apotheker zijn met een apotheek of directeur van een gezamenlijke apotheek of mijnbouwhulp”, volgens de tekst van het decreet ondertekend door minister van Volksgezondheid Olivier Veran. Apotheker en arts moeten tot dezelfde “gecoördineerde oefening” behoren, dwz tot hetzelfde eerstelijnsteam, tot hetzelfde centrum of tot hetzelfde verpleeghuis.

  • Wie moet de sociale zekerheid en de dokter op de hoogte stellen?

De patiënt zal de ziekteverzekering moeten informeren over het kiezen van de corresponderende apotheker, maar het is de apotheker die de arts moet waarschuwen die de patiënt behandelt.

READ  Wetenschappers ontdekken Konga, het eerste door mensen gemaakte hybride dier