Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn de misvattingen waardoor je er dom uitziet als je het over kwantumfysica hebt

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met koraHet is een platform waar internetgebruikers vragen kunnen stellen en waar anderen die gespecialiseerd zijn in het onderwerp deze kunnen beantwoorden.

De Vraag van de dag: Wat zijn de misvattingen over kwantumfysica?

Antwoord van Hadrianus ChevalierPromovendus in gecontroleerde kwantumdynamica:

Er zijn nogal wat misvattingen over kwantumfysica… omdat ‘kwantum’ een woord is dat charlatans graag gebruiken, aangezien de kwantumfysica van haar kant erg populair is geworden. “Alles kan alleen”, En de “Er gebeuren dingen buiten ons en het is een wonder.”. In de ogen van amateurs is het een soort zwarte magie. Hier zijn een paar schattige.

Dit is waar, maar het geeft ten onrechte aan dat het niet van toepassing is op grotere schalen. In feite is het van toepassing op alle statistieken. Natuurlijk merken we de puur kwantitatieve effecten op onze schaal niet echt, omdat ontkoppeling (Cohesie neemt exponentieel af met het aantal deeltjes.)

Maar daar komt verandering in met onderzoek naar nanotechnologie en kwantuminformatie, terreinen waarin we op wat grotere schaal (in tijd, temperatuur, ruimte, etc.) de samenhang willen behouden. Dus de volgende keer dat je een man hoort zeggen: “Kwantumschaal”Je zult weten dat hij iemand is die graag praat, dus hij zegt niet veel.

Hier deel ik iets met u dat onlangs voor mij is gelanceerd. Het is het soort lege zin waar veel oplichters graag reclame voor maken, het geeft de indruk dat ze zowel gepromoot worden (ik weet dat ik niets weet…) en nederigheid. En dat hebben we deels te danken aan de Nobelprijs voor Natuurkunde Richard Feynman Wie zei zoiets als: “Iedereen die denkt dat hij de kwantummechanica begrijpt, heeft eigenlijk niets van de kwantummechanica begrepen.”

Ik kan je vertellen dat de kwantumfysica sinds Feynman behoorlijk gevorderd is, vooral in zijn wiskundige vorm en uitdrukking. Ik verzeker u dat de experts van vandaag het goed begrijpen, ook al weten ze niet altijd hoe ze het moeten interpreteren. (De verklaring is vaak gebaseerd op onze intuïtie, wat in het kwantumgeval verkeerd is.)

READ  Moeten we de limieten sluiten om de deltavariabele te vertragen?

Hoe dan ook, de kwantumfysica is een mens, die vaak onze intuïtie ver te boven gaat, gebaseerd op de beperkte ervaring vanmesoscopische wereld, maar het overschrijdt op geen enkele manier onze logica. Integendeel, het is alleen door onze (wiskundige) logica dat we het kunnen begrijpen en construeren!

  • Kwantummechanica voor grote genieën

Nu, dit is iets dat heel gewoon is geworden. Als er eenmaal een mouw is, wordt het moeilijk. erg moeilijk. Zozeer zelfs dat alleen genieën het willen bestuderen. Maar echt, nee. Het is niet moeilijker dan geavanceerde klassieke mechanica (ik denk bijvoorbeeld aan het oplossen van grote problemen), het is minder intuïtief en het vereist veel wiskunde. Maar echt, je moet gewoon de basis bezitten en er tijd in investeren.

  • Kwantumfysica is onzin, puur delirium volledig los van de realiteit

Ondertussen kan geen enkele niet-kwantumtheorie het proces of de processen van lasers, transistors, fotosynthese en vreemde correlaties tijdens De Bell test, enz. En ik heb het niet alleen over kwantummechanica. Zonder de kwantumveldentheorie zouden we geen idee hebben wat een foton is, en we zouden ook niet weten wat we met de LHC moeten doen. Casimir-effect De meest vrome zal een elegante manifestatie hebben van het feit dat God alomtegenwoordig is.

Wat betreft pogingen om een ​​theorie van kwantumzwaartekracht vast te stellen, het is waar dat dit nog steeds speculatie is. Maar voor de rest, ik verzeker je, kwantumfysica is ook concreet!

  • In de kwantumfysica is ruimtetijd discreet en bestaat uit minuscule pixels ter grootte van de Planck-lengte
READ  Dit zijn volgens de wetenschap de beste manieren om van buikvet af te komen!

Nee. In de kwantumfysica zijn ruimte en tijd continu. Anders zouden we onze PDE’s niet kunnen gebruiken en onze analytische methoden niet kunnen toepassen. De juiste basis voor een waarneembare situatie is een continue. Hetzelfde geldt voor die impulsen. Aan de andere kant kan men niet te veel vertrouwen op de voorspellingen van de kwantumfysica in Planck schaal. We kunnen altijd onze wiskunde doen, maar we vinden een aantal behoorlijk rare dingen. Om van deze eigenaardigheden af ​​te komen, moeten we een geldige kwantumtheorie van de zwaartekracht vinden.

  • Kwantumfysica maakt teleportatie mogelijk

Nee. Er is een kwantumteleportatieprotocol, maar je moet begrijpen dat wat wordt geteleporteerd kwantuminformatie is. Het maakt niet uit dat het op de ene plaats wordt vernietigd om op een andere plaats opnieuw te worden gemaakt.

  • De superpositie van staten bewijst dat er vrije wil is

lol. Echt super grappig. Ten eerste impliceert toeval geen vrije wil (als alles volledig willekeurig is, kun je nergens meer naar handelen en ben je dus niet meer vrij, je hebt gewoon genoeg nodig). Dan is er ook nog de kwestie van klassieke (niet kwantum) chaos die de vrije wil kan verstoren. Last but not least, onze hersenen werken niet met kwantuminformatie. Hoe wil je consistentie behouden in een vochtige omgeving bij 300 K? Kwantuminformatie wordt al zeer snel vernietigd in zeer kleine, maar extreem koude systemen. moet stoppen…

  • Misschien zijn er sterkere correlaties dan toegestaan ​​door het kwantitatieve formalisme, dat nog moet worden ontdekt.

Nee. En het is niet omdat ik een arrogant persoon ben die zijn theorie wil verdedigen. ik heb bewezen. En we kunnen het bewijzen, want het is een uitspraak die hoort bij informatie theorie. In feite schendt elke correlatie die sterker is dan de kwantummechanica toestaat (meestal met winstpercentages van meer dan 85% in een CHSH-spel) informatiecausaliteit. Dat wil zeggen, u kunt ontvangen M+1 stukjes informatie in een bericht dat wat bevat M Beetje.

READ  Meer dan 5000 nieuwe gevallen in 4 dagen