Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom gaan de prijzen van Kiri, the Laughing Cow of Babybel omhoog?

De nieuwe algemeen directeur van de Bel Group, die eigenaar is van de merken Laughing Cow, Kiri en Babybel, is van mening dat een stijging van de winkelprijzen onvermijdelijk is om de hogere kosten het hoofd te bieden.

Babybel, Kiri, Laughing Cow… In supermarkten verzekert de Bel Group ons dat hogere prijzen voor zijn producten onvermijdelijk zijn om de stijgende productiekosten op te vangen. “Wat voor ons ligt, is een tsunami van inflatie”, bevestigde zijn nieuwe algemeen directeur, Cecil Billiot, donderdagochtend aan BFM Business Group. Alles gaat omhoog voor de splitkaasgigant, zei ze: Grondstoffen zijn met 37% gestegen, voornamelijk gedreven door boter en room, terwijl de verpakking 30% heeft ingenomen en de verzendkosten zijn verdubbeld.

In dit geval: “We hebben geen [d’autre] “Resolutie in plaats van prijzen te verhogen en een echt transparante brief met onze distributeurs te hebben om ervoor te zorgen dat de hele waardeketen door de golf gaat”, zegt Cecil Belliot.

kostenoptimalisatie

Om de effecten van inflatie te beperken, werkt het bedrijf aan het “verbeteren van deze kosten”, “op zoek naar productiviteit” of “heroverwegen” van producten en hun recepten, zoals de algemeen directeur uitlegde. Vooral omdat de situatie erg onstabiel is en zich “elk kwartaal” zal ontwikkelen omdat “niemand weet wat er in Oekraïne zal gebeuren”, vervolgde ze. “Niemand weet hoe ver het zal gaan, niemand weet of we het morgen zonder Russisch gas moeten stellen of niet. En dit alles zal sequentiële gevolgen hebben die we beginnen te zien.”

Cecil Belliot benadrukte dat de groep supermarkten nodig had om af te zien van deze prijsverhogingen om te kunnen “overleven”. “De marges zijn nu op een heel kwetsbaar niveau. Wij zijn net als de hele keten, en dat geldt ook voor telers.”

Voedselonzekerheid

Maar accepteren klanten deze prijsverhogingen? De leider van de agrovoedingsgroep, die zojuist de acquisitie van Pom’potes heeft afgerond om verder te diversifiëren naar planten, is van mening dat “we vaak twee onderwerpen door elkaar halen als we het over prijzen hebben”. Er is een deel van de bevolking […] Wie lijdt aan voedselonzekerheid? [et] Die, als je een supermarkt binnenstapt, elke cent telt. Daar moet de staat zijn deel doen om hen te helpen”, identificeerde Cecile Belliot, een aanhanger van het Food Inspection Project, Evenals de voorzitter van FNSEAChristiaan Lambert.

READ  Wat is het meest gebruikte apparaat?

Maar, voegde ze eraan toe, “er zijn ook mensen die 2 of 3 euro extra kunnen steken om ervoor te zorgen dat de hele keten die golf doorstaat en ervoor zorgt dat boeren hun inkomen behouden.”

Jeremy Bruno BFMTV-journalist