Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Thrift scam: wat is deze scam?

Terwijl online oplichting zich vermenigvuldigt, werd een Franse vrouw in de jaren tachtig deze maand het slachtoffer van een nieuwe oplichterij die haar spaargeld aanviel met een totaal verlies van een half miljoen euro.

Nadat ze online een aanbieding had gezien waarin een spaarrente van 3,30% rente werd beloofd, vertrouwde een 83-jarige vrouw, Beatrice genaamd, € 500.000 van een recente verkoop van onroerend goed toe aan wat zij dacht dat een online bank was.

Dit laatste, gepresenteerd als een Nederlandse structuur met kantoren in Frankrijk, bood uiteindelijk geen teken van leven aan de gepensioneerden. De beknelde vrouw legde uit: “Geen telefoon meer opnemen, het is onmogelijk om de klantenruimte te betreden” TF1.

Als reactie op deze duidelijke fraude besloot Beatrice een klacht in te dienen tegen haar voormalige bank omdat ze hierdoor kon overboeken zonder frauduleuze siteverificatie.

Aanbevelingen om te volgen in geval van fraude

Dieven hebben precieze technieken ontwikkeld om hun slachtoffers te misleiden. “Het is heel goed gedaan. Ik ben iemand tegengekomen die professioneel is en uren met je kan praten over het product dat ze te koop aanbieden.”

De ACPR werkt de zwarte lijst van niet-geautoriseerde sites of entiteiten regelmatig bij om investeringen te doen. Als er schade wordt geconstateerd, Bank van Frankrijk Aanbevelen om zijn eigen bankinstelling te waarschuwen om het betaalde geld op te nemen.

Ze benadrukte ook hoe belangrijk het is om alle uitwisselingen met de fraudeur op een rij te zetten, zodat ze deze kunnen verstrekken in het geval er een rechtszaak wordt aangespannen. Hij herinnerde de Bank van Frankrijk er ook aan om snel een klacht in te dienen bij de politie of de rijkswacht.

READ  Experts bevelen fiscale "balancerende" maatregelen aan