Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom faalden de doorzettingsvermogensputten op Mars?

Maar waar is de wortel gebleven? “ Deze vraag houdt alle leden van de Mars Perseverance Mission bezig sinds 6 augustus 2021, toen de rover monsters nam van Marsgrond. Zoals op de foto’s te zien is, is het boren gedaan, tot 8 cm diep zoals gepland. Maar de wortel, punt uit. Toen de teams de verzamelde fragmenten wilden onderzoeken, was de buis die ze moest bevatten leeg! Na een aantal dagen onderzoek leverde Louisa Gondora, de hoofdingenieur die verantwoordelijk was voor het verzamelen van monsters, een briefje van… Lidwoord Op de NASA-website de zeer waarschijnlijke conclusie van dit mysterie …

“The Rock werkte niet mee”

Het gesteente was te broos om een ​​kern te vormen. Het boren heeft alleen poeder of korrels opgeleverd, die waarschijnlijk op de bodem van het gat zitten, anders kunnen we niet zeggen “. Elementair beste Watson, zou men geneigd zijn te zeggen, omdat het de naam is van de camera die de opening aan de onderkant fotografeerde waarvan we in feite het wrak kunnen zien…”Het materiaal werkte zoals we verwachtten, het was de steen die niet meewerkte”Filosoof Louisa Gondura besluit. Vanaf nu beweegt de rover naar het “ten zuiden van Sita”-gebied waar, volgens waarnemingen door de kleine Ingenuity-helikopter, de rotsen beter compatibel zouden moeten zijn met de kraters, althans in theorie.

Volgende examen begin september 2021

Zoals de ingenieur aangeeft, herinnert dit incident ons eraan dat de Perseverance-missie nog steeds een verkenning is. “Een specifiek resultaat is niet gegarandeerd, ongeacht de kwaliteit van de voorbereiding.” Ondanks de lege koker had deze eerste campagne nog weinig succes: “Vooruitgang in wetenschap en techniek. We hebben de eerste volledige stand-alone sequencing van ons bemonsteringssysteem op Mars uitgevoerd, binnen de tijdsbeperkingen van een enkele bodem [durée du jour solaire martien soit 24h 40 minutes environ]De volgende poging om monsters te verzamelen zal begin september 2021 plaatsvinden.

READ  COVID-19: Hoe verklaren we de verhoogde besmettingsgraad aan de kust?