Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19 Les Bouches-du-Rhone, de stedelijke provincie met het hoogste infectiepercentage

De epidemiologische situatie blijft verslechteren in de PACA-regio. Vooral de afdeling Bouches-du-Rhône wordt getroffen door de toename van het aantal Covid-gevallen.

Emmanuel Macron bevestigde dit tijdens de vergadering van de Health Defense Council op woensdag 11 augustus “De zorgwekkende situatie in PACA”.

De incidentie (het aantal besmette personen per 100.000 inwoners) neemt toe. Het is 581, meer dan het dubbele van het nationale gemiddelde (230).

Het infectiepercentage is 683 in de Bouches-du-Rhone

Binnen de regio zijn er grote verschillen. De Maritieme Alpen vormen een uitzondering, met een week lang een laag besmettingspercentage. Daarentegen neemt het aantal gevallen in Bouches-du-Rhône toe.

Het besmettingspercentage is 683 en is daarmee het departement met het hoogste percentage op het vasteland van Frankrijk.

90% van de bedden op de intensive care is bezet

Infectiegraad met gevolgen in de ziekenhuizen van Bouches-du-Rhone: de bezettingsgraad van de bedden voor intensieve zorgen is 90%.

APHM heeft gemeld 171 Covid-patiënten te verwelkomen, van wie er 47 op de intensive care liggen. De gemiddelde leeftijd in deze diensten is 57 jaar.

De APHM moedigt vaccinatie aan en merkt op dat 99% van de mensen op de intensive care niet volledig zijn gevaccineerd.

Als de voortgang van de vaccinatie was doorgegaan, had slechts 61,09% van de bevolking in de Bouches-du-Rhône de eerste dosis gekregen. Het is lager dan het landelijk gemiddelde (67,5%).

READ  Dit kleine zwarte gat is het dichtst bij de aarde dat ooit is ontdekt

Lees verder over deze onderwerpen