Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monoklonale antilichamen zijn beschikbaar gesteld in West-Indië

Donderdagmiddag kondigde de minister van Volksgezondheid, tijdens een bezoek aan het CHU in Fort-de-France, een reeks maatregelen aan om de huidige gezondheidscrisis in Guadeloupe en Martinique een halt toe te roepen. Een militair hospitaal moet worden ingezet om te reageren op de verzadiging van Martinique CHU.

Olivier Veran gaf ook aan dat behandeling tegen Covid-19 beschikbaar zou zijn in Guadeloupe en Martinique. Dit zijn dubbele behandelingen voor monoklonale antilichamen.

Wat zijn monoklonale antilichamen?

Een “innovatieve en effectieve behandeling tegen COVID-19” is gebaseerd op passieve immunologie die aan het einde van de 19e eeuw opkwam om difterie te behandelen. Monoklonale antilichamen worden met name gebruikt om bronchiolitis bij risicovolle pasgeborenen te voorkomen en om ebola te bestrijden.

Een internationale oproep gelanceerd door immunologen

Afgelopen maart riepen Europese immunologen op een forum de Europese Unie op om massaal te investeren in monoklonale antilichamen, die volgens hen de meest effectieve behandeling vormen tegen virale varianten. De Europese Commissie zet zich in om ervoor te zorgen dat burgers snel toegang hebben tot de best beschikbare medische technologie tegen het virus.

Behandeling op maat voor patiënten met een ernstig risico om COVID-19 op te lopen

In Frankrijk is sinds 15 maart 2021 vroege toegang tot deze behandeling toegestaan ​​in een veilige omgeving om sommige patiënten te behandelen die een ernstig risico lopen om COVID-19 op te lopen. Op 6 augustus verleende de hoogste gezondheidsautoriteit toestemming voor immuungecompromitteerde patiënten.

Ze worden beïnvloed door deze behandeling, volgens het Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen, kinderen van 12 jaar of ouder, met een hoog risico op infectie met een ernstige vorm van het Covid-19-virus, vooral als gevolg van ernstige immunosuppressie, patiënten met chronische ziekten, zoals obesitas, complexe hoge arteriële bloeddruk, diabetes, chronisch nier- of ademhalingsfalen en tenslotte voor patiënten met ongecontroleerde hiv-infectie of in het stadium van aids.

READ  Covid-19: Dit zijn de grote steden in Var waar vervuiling de alarmdrempel overschrijdt

Uitzonderlijk gebruik van deze behandeling is in deze specifieke context toegestaan ​​en er is nog geen handelsvergunning verkregen.