Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Occitanie is de incidentie van niet-gevaccineerden 7 keer hoger dan die van gevaccineerden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gegevens vrijgegeven uit drie bestanden die de impact van vaccinatie op gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen meten. Er is geen beeld. Vaccinatie beschermt!

Uit de langverwachte gegevens van het ministerie van Solidariteit en Volksgezondheid blijkt heel duidelijk dat het de niet-gevaccineerde personen zijn die de dupe zijn van de delta-variabele golf, zowel in Occitanie als in de rest van het land.

Dus door de ziekenhuisopname-, onderzoeks- en vaccinatieprofielen te doorlopen, zijn de resultaten duidelijk: vaccinatie beschermt de delta-variantpopulatie.

Volgens deze gegevens bedroeg het aantal niet-gevaccineerde personen tussen 5 juli en 1 augustus in Occitanie 1.386 gevallen per 100.000 inwoners, terwijl het 205 gevallen per 100.000 inwoners was voor degenen die baat hadden bij de vaccinatie.

Deze gegevens bevestigen ook het resultaat van verschillende onderzoeken die bevestigden dat een enkele dosis van het vaccin niet voldoende bescherming bood tegen de delta-variant. Onderstaande curve illustreert specifiek dit onderwerp.

Opkomstpercentage per categorie.
Ministerie van Solidariteit en Gezondheid

Tot 6 keer meer niet-gevaccineerd op de intensive care

Evenzo was het verschil in het ziekenhuis behoorlijk groot, met 582 niet-gevaccineerde mensen in het ziekenhuis in dezelfde periode en 177 op de intensive care.

Van de volledig gevaccineerde mensen zijn er 101 opgenomen in het ziekenhuis en liggen er 23 op de intensive care. Er liggen dus 5 keer meer niet-gevaccineerde mensen in het ziekenhuis en 6,7 keer meer op de intensive care.

Ook hier zijn de rondingen goed zichtbaar.

herstel curve.

herstel curve.
Ministerie van Solidariteit en Gezondheid

Intensive care opname curve.

Intensive care opname curve.
Ministerie van Solidariteit en Gezondheid

Bijna 10 keer zoveel sterfgevallen onder niet-gevaccineerde

Sterfte treft ook niet-gevaccineerden veel meer dan gevaccineerden, tot 10 keer meer op nationaal niveau, wetende dat deze gegevens niet op regionaal niveau zijn gepubliceerd. En daarom, Sinds 31 mei zijn 1.014 gevaccineerde mensen overleden aan Covid-19 van 156 gevaccineerden en 115 die de eerste dosis kregen. Een kloof die groter wordt, de piek van de vierde golf is nog lang niet bereikt…

Elke dag 10 miljoen per groep:
• 7 ziekenhuisdoden onder niet-gevaccineerde
• 1 sterfgeval in ziekenhuis onder gevaccineerde personen pic.twitter.com/plKLpYZJ6P

– GRZ (@GuillaumeRozier) 13 augustus 2021

Ter herinnering: de Covid-vaccins bieden 95% bescherming voor mRNA en bijna 80% voor AstraZeneca en Janssen. Dit verklaart waarom ook gevaccineerde mensen last hebben van de deltavariant. We weten nu dat ze veel kleiner zijn dan de niet-gevaccineerde.

READ  Tekort aan vrachtwagenchauffeurs bemoeilijkt griepvaccinatie