Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom draagt ​​Nederland oranje truien?

Waarom draagt ​​Nederland oranje truien?

Waarom draagt ​​Nederland deze kenmerkende oranje kleur als de Nederlandse vlag rood-wit-blauw is? Het antwoord ligt in de geschiedenis van het land.

Kleur speelt een belangrijke rol in de sport, waarbij teams specifieke tinten voor hun uniformen aannemen. Vaak worden de kleuren die door de teams worden gebruikt bijnamen zoals Rode Duivels, Blauw en All Blacks. En de kleur verwijst vaak naar een van de kleuren van de nationale vlag.

Ontdek onze nieuwste podcast

Echter alle ploegen Kies geen kleuren die de nationale vlag weerspiegelen. Net als Squadra Azzura is het Nederlands voetbalelftal een goed voorbeeld, verwijzend naar de blauwe kleur van de Italiaanse trui: trots in de rij om hun volkslied te zingen, toont het team de vlag rood, wit en blauw met levendig oranje. .

Geschiedenis van Nederland

Het Huis Oranje-Nassau is sinds de 16e eeuw een Nederlandse koninklijke familie.. Achternaam ontvangen Franse kanselier van Oranje, dat deel uitmaakte van het Heilige Roomse Rijk. Oranje werd de voorouderlijke naam van de familie, die ook de kleur adopteerde. De familie Oranje-Nassau speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Nederland. Vooral in de strijd voor onafhankelijkheid van Spanje in de 16e eeuw. Eén naam valt op uit dit tijdperk: de nationale held (nee, het is niet wijlen Yoann Cruijff), Willem I van Oranje-Nassau leidde tot de onafhankelijkheid van de toekomstige Verenigde Staten van Nederland.

De kleur oranje werd een symbool van protest en onafhankelijkheid en werd uiteindelijk aangenomen als de nationale kleur van Nederland.

READ  MFK wil het respect van Nederland

Lees verder:Wat is het verschil tussen Nederland en Nederland?

Nederlands voetbalteam

Nederlands voetbalelftal, Oranje genoemd Hij draagt ​​oranje kleding. Het Nederlandse team is niet het enige team dat deze traditie volgt, ook andere disciplines zoals hockey en rugby gebruiken de kleur oranje. Nederlandse fans dragen dit feloranje ter ondersteuning van het team, waardoor een oranje tint ontstaat op de tribunes en op straat. Ze worden ook wel het Oranjelegioen genoemd.

Retro Nederlands Voetbalshirt – Nederlandse Vlag Badge – Europees Voetbal 2021 2020 – Zwart en Oranje 1905 – Nederlands Voetbalshirt – Oranje – Klein