Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De voormalige premier en zijn vrouw, elk 93, hebben zichzelf geëuthanaseerd als ‘dubbelgangers’.

De voormalige premier en zijn vrouw, elk 93, hebben zichzelf geëuthanaseerd als ‘dubbelgangers’.

186 jaar tussen hen. De voormalige Nederlandse premier en zijn vrouw kozen ervoor om samen te sterven. toegestaan ​​door de Nederlandse wet. Dries en Eugenie van Ocht zijn afgelopen maandag geëuthanaseerd vanwege een slechte gezondheid. Dries van Acht, premier tussen 1977 en 1982 en de eerste leider van zijn politieke partij, was in de jaren tachtig de ambassadeur van de EU in Japan en de Verenigde Staten. In 2019 kreeg hij een hersenbloeding en was daarna erg zwak.

De aankondiging van de ‘dubbele’ euthanasie van het echtpaar Akt werd gedaan door het Rights Forum, een onderzoekscentrum over Israël en de Palestijnen opgericht door de voormalige Nederlandse katholieke premier. De Het rechtenforum heeft dit verduidelijkt Dries van Akt verliet Nijmegen “arm in arm met zijn vrouw”.

Ondervraagd door de NOS wees rechtenforumdirecteur Gerard Jankman erop dat de 93-jarige Dries en Eugenie van Acht allebei erg ziek zijn, maar “niet zonder elkaar kunnen leven” na zeventig jaar samen te hebben gewoond. .

Hij herinnerde zich Le FigaroEuthanasie en hulp bij zelfdoding zijn sinds 2002 legaal in Nederland. Sindsdien is hun aantal elk jaar toegenomen, tot 58 gevallen in 2022.

READ  Koning zegt Nederlandse excuses 'begin van een lange weg'