Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom de James Webb-ruimtetelescoop koeler is dan je koelkast

De James Webb-telescoop moet in de ruimte geleidelijk afkoelen met behulp van zijn hitteschild. Waarom is het nodig om je wetenschappelijke instrumenten in de kou te houden?

Terwijl hij naar zijn eindbestemming in de ruimte reist, James Webb-telescoop Geleidelijk voorbereiden om operationeel te worden. Een van de nauwlettend gevolgde stadia van de verspreiding was de Hitteschild uitklappen. de Het vijfde membraan van deze structuur Verlengd op 4 januari 2022.

Dit item moet ervoor zorgen dat de telescoop niet direct door ons licht wordt verwarmd ster (Merk op dat de telescoop niet in de schaduw van de aarde kan worden geplaatst, omdat hij zijn eigen zonnepanelen nodig heeft om hem van stroom te blijven voorzien) en om hem af te koelen tot een temperatuur van ongeveer -223 graden Celsius. Minder dan vloeibare stikstof (-196°C). Het is duidelijk veel lager dan de temperatuur Onze koelkasten. Waarom is het nodig om JWST-apparaten in deze bittere kou te onderhouden?

Voor meer

De bescherming die deze lensdop biedt, is essentieel voor James Webb die het universum observeert. secuurder, ” Temperatuur basis spiegel [qui] Het is het eerste element dat bepaalt hoe minuscule objecten in het infrarood worden gedetecteerd “,” uitleggen Op Twitter Klaus Pontopedan, astronoom bij het Space Telescope Science Institute en wetenschappelijk directeur van het JWST Center. Hij voegt eraan toe dat ” Als het warm is, betekent dit dat de gevoeligheid van de grote spiegel bij het raam wordt geëlimineerd ».

“Het zou zijn alsof je een telescoop gebruikt op een mooie zomerdag.”

De expert herinnert zich dat elke stof licht afgeeft afhankelijk van de temperatuur. We kunnen ons deze zin herinneren die zijn punt heel goed samenvat: Warmer = meer licht, blauwer licht. Koeler = Minder licht, rood licht. Een koeler object zal voornamelijk gloeien in infrarood licht. ” Als een grote JWST-spiegel op kamertemperatuur zou worden gehouden, zoals de Hubble, zou deze verbazingwekkend helder zijn in infrarood licht.. […] Het zou zijn alsof je een telescoop gebruikt op een mooie zomerdag ‘, continu Klaus Pontopedan.

READ  Na een raketlancering moesten de astronauten van het internationale ruimtestation zich verstoppen: wat gebeurde er?

hier ben je hier Wat zou er gebeuren als de primaire spiegel van James Webb op kamertemperatuur zou werken, in plaats van afgekoeld zoals bedoeld. We zullen dit verre sterrenstelsel gewoon niet zien.

De spiegel van de telescoop moet dus koel genoeg zijn om licht van de eerste sterrenstelsels (een van zijn doelen) te detecteren. ” Om ervoor te zorgen dat het niet onmiddellijk wordt overspoeld door het licht van de spiegel, moet het koeler zijn dan ongeveer 50 K ».

Een succesvolle toepassing van zonnebrandcrème zal de temperatuur van de spiegel gedurende enkele weken geleidelijk verlagen. Er werd ook een koelvloeistof gebruikt, die lijkt op een soort val, om de warmte van wetenschappelijke instrumenten af ​​te weren. Binnen enkele weken zullen wetenschappers eindelijk zien of hun modellen de uiteindelijke temperatuur van het James Webb-observatorium nauwkeurig hebben voorspeld.