Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarden die volgen in Parijs en Europa: Vivendi / Mediaset, Axa, Dassault Aviation …

AXA zal worden opgevolgd op de beurs van Parijs

AXA zal worden opgevolgd op de beurs van Parijs

PARIJS (Reuters) – Waarden die dinsdag worden gevolgd op de beurs van Parijs en in Europa:

* Vivendi, MEDIASET maakte maandag een einde aan jaren van juridische strijd door een overeenkomst te ondertekenen die de Franse groep haar belang in de Italiaanse omroep drastisch zal verkleinen.

* AXA moet zijn kwartaalresultaten publiceren nadat de beurs van Parijs is gesloten.

* Dassault Aviation – Frankrijk heeft een contract getekend met Egypte om 30 Dassault Rafale-gevechtsvliegtuigen aan te schaffen voor 3,75 miljard euro, meldde onderzoekssite Disclose maandag, daarbij verwijzend naar geheime documenten. Een regeringsbron in Parijs verklaarde dat “er al zeer vergevorderde besprekingen met Egypte plaatsvinden en (dat) aankondigingen zeer binnenkort zouden kunnen plaatsvinden.”

* Lufthansa, Airbus – Lufthansa heeft maandag aangekondigd dat het een bestelling bij Airbus heeft geplaatst voor vijf A350-900’s.

* TRIGANO kondigde maandag een nettowinst aan van 114,4 miljoen euro in de eerste helft van zijn indrukwekkend boekjaar, tegenover 65,7 miljoen euro een jaar geleden, en kondigde zijn vertrouwen aan in zijn activiteit in het tweede semester.

* BONDUELLE kondigde maandag de lancering aan van de kapitaalverhoging met de opheffing van het voorkeurrecht, voor een symbolisch bedrag van € 185.690,75 toegewezen aan de landbouwpartners van de groep.

(Patrick Vignall en Blanden Henault)

READ  Zo krijgt u een brandstofbonus als de Belastingdienst uw bankgegevens niet heeft