Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Missie Fleury gestraft wegens belemmering van onderzoek naar zaak “Varkenskartel”

Een nieuwe ontwikkeling in de zogenaamde “belangrijk kartel” -zaak. Fleury Mission, geïnstalleerd tussen een tiental fabrieken in de varkenssector en Charcuterie, kreeg tussen 2010 en 2013 een sanctie voor prijsafspraken. Tot € 100.000 om zo te “Hindert de voortgang van het onderzoek” Volgens de laatste op maandag 3 mei geïmplementeerd door de Mededingingsautoriteit.

Fleury Mishon kreeg een boete van bijna 14,8 miljoen euro in verband met de zaak, die in totaal 93 miljoen euro aan boetes opleverde voor veel fabrikanten, waaronder de Franse leider in productie. Neto). Tegen deze straf, uitgevaardigd in juli 2020, is beroep aangetekend.

In de context van deze zaak deed Fleury Mission dat niet “Opsporingsdiensten zijn niet op de hoogte gebracht van een interne herstructurering en annulering van Fleury Michon Charcuterie, een van de auteurs van de praktijken, aan wie klachten waren gericht.”, Details van de mededingingsautoriteit in een persbericht.

De groep, die het voordeel van de transactie had aangevraagd en verkregen, had de diensten van de overheid kunnen verhinderen Het definiëren en volgen van de ontwikkeling van rechtspersonen aan wie het gepast is om klachten toe te schrijven en daarover te rapporteren..

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De mededingingsautoriteit legt zware straffen op aan het varkenskartel

Artikel dat als ongrondwettelijk wordt beschouwd

Deze aankondiging werd gedaan enkele weken nadat de Constitutionele Raad had besloten dat een statutair artikel (L.464-2) ongrondwettelijk was, waardoor de mededingingsautoriteit een zware boete kon opleggen (tot 1% van haar omzet). Global Affairs) over een bedrijf dat zijn onderzoek belemmerde, met het argument dat dit al was bepaald in een ander artikel van het Wetboek van Koophandel, L. 450-8.

READ  RTX kondigt aanklachten aan die variëren van $3 miljard tot $3,5 miljard vanwege een defect in zijn vliegtuigmotoren

De mededingingsautoriteit heeft maandag verduidelijkt dat het besluit van de Constitutionele Raad van toepassing is op de bepalingen die, “In zijn betwiste bewoording is het niet langer geldig.” Zoals gewijzigd door een nieuwe wet in december 2020.

Bovendien, Fleury Mishon “Hij is niet eerder onderworpen aan juridische procedures op basis van artikel L. 450-8 van het Wetboek van Koophandel”Ze legde uit. “Zo kan het bedrijf in kwestie worden bestraft op basis van artikel L.464-2 van het Wetboek van Koophandel.”

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Controleer de mededingingsautoriteit in het varkenskartel

De wereld met Agence France-Presse