Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pre-aankoopovereenkomst voor 500 miljoen doses Moderna-vaccin

De overeenkomst volgt op de spoedige goedkeuring van het vaccin op vrijdag door de Wereldgezondheidsorganisatie: een voorwaarde voor de integratie van het vaccin in het Covax-systeem.

Het wereldwijde Covax-systeem zal 500 miljoen doses van het Moderna-vaccin tegen Covid ontvangen, na een overeenkomst ondertekend met de Vaccine Alliance (Gavi).

De eerste doses van dit boodschapper-RNA-vaccin zullen naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021 worden afgeleverd.Met in totaal 34 miljoen doses beschikbaar in 2021 en tot 466 miljoen doses in 2022Zei Jaffe in een verklaring die maandag is vrijgegeven.

Het Moderna-vaccin wordt meestal in twee doses gegeven, hoewel de nieuwe aanbevelingen een enkele dosis vereisen als een patiënt onlangs Covid heeft gehad. De overeenkomst bevat ookOpties om vaccindoses te verkrijgen die geschikt zijn voor toekomstige variantenDe in Genève gevestigde organisatie zei.

Uitbreiding en diversificatie van de portefeuille

«Het uitbreiden en diversifiëren van de portefeuille is altijd een belangrijk doel van Covax geweest en veerkrachtig blijven in het licht van deze steeds evoluerende pandemie – inclusief de groeiende dreiging van nieuwe varianten.Saeed Gavi Uitvoerend directeur Dr. Seth Berkeley. Deze overeenkomst is met Moderna.Het is weer een stap in deze richtingDit komt na de noodtoestemming van het vaccin op vrijdag door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), wat een voorwaarde is voor de integratie van het vaccin in het Covax-systeem, dat werd opgericht door Gavi, WHO en Cepi (Alliance for Innovations in Epidemic Preparedness) .

Overeenkomst is “Een belangrijke stap in het streven om ervoor te zorgen dat mensen over de hele wereld toegang hebben tot ons Covid-19-vaccinDe president van Moderna, Stephan Bancel, erkende dat “Veel landen hebben beperkte middelen om vaccins te verkrijgenNaast Moderna heeft de Wereldgezondheidsorganisatie ook een vaccin van Pfizer-BioNTech goedgekeurd, dit zijn AstraZeneca-vaccins gemaakt in India en Zuid-Korea, evenals een vaccin van Johnson & Johnson genaamd Janssen.

READ  Free Mobile heeft een nieuwe promotie gelanceerd, de grootste die het ooit heeft aangeboden met Free Flex

49 miljoen vaccins

Tot op heden heeft Covax, waarvan AstraZeneca de belangrijkste leverancier is, meer dan 49 miljoen vaccins verzonden naar 121 deelnemende landen en gebieden. Het systeem ging in tegen de wil van de rijkere landen, die onder druk van de bevolking het grootst mogelijke aantal doses kregen ten koste van andere landen. Het apparaat is ook ondermijnd door het besluit van India om de export van AZ’s doses via het Serum Institute of India (SII) te verbieden, aangezien de Covid-epidemie de Aziatische reus zelf heeft overweldigd.

Geconfronteerd met deze situatie heeft de Wereldgezondheidsorganisatie landen uitgenodigd die voldoende vaccins hebben om via Covax te delen met arme landen. Sommige landen hebben al aankondigingen gedaan. Zweden zet zich op zijn beurt in om te werken. “Schonk 1 miljoen doses van het AZ / Oxford-vaccin om Covax te helpen dringend kortstondige vertragingen in de levering aan te pakkenZei Jaffe in de verklaring.