Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruno Le Maire kondigt de versoepeling van de voorwaarden voor verliescompensatie vanaf juni aan

Bruno Le Maire kondigt de versoepeling van de voorwaarden voor verliescompensatie vanaf juni aan

RTL-gast, maandag 3 meiMinister van Economie Bruno Le Maire verduidelijkte de details van de subsidiemaatregelen gericht op bedrijven, in de sectoren die zich voorbereiden om de komende weken geleidelijk hun deuren te heropenen: restaurants, cafés, de wereld van cultuur, evenementen en sport.

Volgens het door de uitvoerende macht geplande deconfirmatieprogramma, Niet-essentiële winkels, bars, restaurants en culturele plaatsen gaan vanaf 19 mei weer open. De voorwaarden voor toegang tot het Solidariteitsfonds zullen echter niet veranderen. “We zullen het solidariteitsfonds volledig houden voor de maand mei.”Kondigde de heer Le Maire aan.

De regels worden vanaf begin juni aangepast. Sommige bedrijven die gesloten blijven, zoals nachtclubs, zullen nog steeds van alle steun kunnen profiteren. Voor anderen zou het een kwestie van onderwerping zijn Afgestemd op ieders gevalBruno Le Maire legde uit:

“We zullen vanaf begin juni werken aan een betere toegang tot het Solidariteitsfonds. Om toegang te krijgen tot het Solidariteitsfonds moest u daarvoor 50% van uw verkoopvolume verliezen of administratief gesloten worden. Nu, vanaf begin juni, (…) U heeft toegang tot het Solidariteitsfonds, ongeacht uw verlies aan bedrijfsnummer. “

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Covid-19: Restaurants gaan weer open op laag vuur

“Een stimulans om te heropenen.”

Bruno Le Maire gaf het voorbeeld van een restauranteigenaar die zou heropenen maar alleen op het balkon en nog eens 30% tot 40% van zijn omzet zou verliezen. Gewoonlijk komt hij niet in aanmerking voor het Solidariteitsfonds., Het is om uit te leggen. Met de nieuwe regels, “Vanaf begin juni komt hij in aanmerking.”Met een compensatiecijfer dat nog moet worden bepaald met professionals uit de hotel-, restaurant- en cafésector. Het wordt maandagmiddag 15.00 uur opgehaald bij Bercy. De minister zei dat de evenementensector morgen zal zijn.

“Het is speciaal ontworpen, maar het houdt rekening met de realiteit van ieders situatie”Hij verdedigde de minister met als doel bedrijven te ondersteunen bij het geleidelijke ontmantelingsproces, maar ook om ze aan te sporen tot heropening. “Iedereen zou opnieuw moeten beginnen door tegen zichzelf te zeggen: het is beter om opnieuw te starten en de deuren opnieuw te openen, zelfs als ik een paar verkopen verlies omdat de staat me zal vergezellen.”, Hij ging verder.

Vanaf juni zal er zijn ‘Decadentie’ Van deze hulp over een periode van drie maanden – juni, juli en augustus – als een terugkeer naar normaal. Ten slotte, A. “Afspraak” Gepland eind augustus met de professionals, “Zodat we kunnen weten waar de verschillende sectoren bij betrokken zijn, of hulp nog nodig is of dat er een terugkeer naar het normale leven heeft plaatsgevonden.”

In het algemeen vindt de minister dat de economie dat wel zal doen “In de goede richting, want ondernemers hebben de bedrijvigheid voortvarend overgenomen, die bepaalde industriële sectoren zeer goed hebben overgenomen.”, Zoals de bouwsector, en Omdat het herstelplan werkt., Met bijna een derde van de 100 miljard euro die al is uitbetaald.

De minister van Economie is ook verheugd dat Frankrijk dit heeft bereikt door het BBP met 0,4% te verhogen “Het hoogste groeicijfer vergeleken met enig Europees land in het eerste kwartaal.”. Zo zagen Duitsland en Spanje hun BBP-contract in het laatste kwartaal, vanwege de heropkomst van gezondheidsbeperkingen die belangrijker zijn dan Frankrijk.

Lees ook De geleidelijke deconstructie: het ontvangt de wereld van cultuur zonder meegesleept te worden

de wereld

READ  Rimac vestigt nooit het wereldrecord acceleratie