Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voorraden draaien om, waardoor dealers verlies lijden

Europese beurzen zijn terug in de herfst

Europese beurzen zijn terug in de herfst

PARIJS (Reuters) – Grote Europese aandelenmarkten kelderden en Wall Street-indexfutures verlengden hun verliezen begin dinsdagmiddag, waardoor traders perplex bleven staan ​​over de plotselinge omkering van de trend.

Rond 13:00 GMT verloor de CAC 40, die ’s ochtends 0,76% steeg, 0,51% tot 6.275,45 punten. De pan-Europese STOXX 600-index daalde 0,79 procent.

Op de New York Stock Exchange dalen de futures voor de drie belangrijkste indices met 0,4% voor de Dow, 0,6% voor de S & P-500 en 0,9% voor de Nasdaq.

“Er is niet veel beweging in andere activaklassen, maar aandelenfutures bevinden zich op een zwak punt”, zei een in Londen gevestigde handelaar.

“Als we naar prijzen en volumes kijken, is het alsof de machines het even overnamen en een” snelle crash “veroorzaakten, voegde hij eraan toe.

Volgens sommige marktdeelnemers in Parijs hebben investeerders gebruik gemaakt van de informatie dat een Chinees militair apparaat over het luchtruim van Taiwan is gevlogen om winst te maken na een enorme rally op de aandelenmarkt.

“Deze informatie is een stimulans en een excuus om winst te nemen. De markttrend is sinds maandag echt ‘zwaar'”, vertelde Alexandre Paradis, hoofd marktanalyse bij IG, aan Reuters.

(Latitia Volga, met Thiagarago Adenarayan in Londen en Ben Blanchard in Taipei, onder redactie van Patrick Vignal)

READ  Giant Bertelsmann-RTL stopt met verkoop M6