Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

Atlantia moet worden gevolgd op de beurs van Milaan

Atlantia moet worden gevolgd op de beurs van Milaan

PARIJS (Reuters) – De aandelen volgen vrijdag op de beurs van Parijs en in Europa, waarbij benchmark-futures wijzen op een opening van 0,4% tot 0,7%:

ASTRAZENECA – De Canadese provincies Quebec en New Brunswick hebben donderdag aangekondigd dat ze het COVID-19-vaccin van de Britse groep niet als eerste injectie zullen aanbieden.

* Atlantia bevestigde donderdag zijn resultaatindicatoren voor 2021 na de aankondiging van een nettoverlies van 67 miljoen euro in het eerste kwartaal, een periode die werd gekenmerkt door een daling van het bedrijfsvolume met 8%, wat de impact van het Coronavirus verklaart crisis.

* FINCANTIERI – De Italiaanse scheepsbouwgroep boekte in het eerste kwartaal een bruto-exploitatieoverschot (EBITDA) van € 101 miljoen, tegenover € 1,43 miljard, een stijging van 9,1%, en heeft zijn vooruitzichten voor het volledige jaar opnieuw bevestigd.

* UNICREDIT – UniCredit-aandeelhouder BlackRock stemde tegen de benoeming van Andrea Orcel als CEO, met de notulen van de openbare vergadering die de Italiaanse bank vorige maand heeft uitgegeven.

* FRAPORT, de exploitant van de luchthaven van Frankfurt, maakte donderdag bekend dat het aantal passagiers in april in één jaar tijd verviervoudigde.

* UNIPOLSAI, de tweede Italiaanse verzekeringsmaatschappij, boekte vrijdag een nettowinst van 46% op kwartaalbasis, met name dankzij de prestaties van haar autoverzekeringen.

* KNORR BREMSE behaalde vrijdag zijn hoogste scores in het eerste kwartaal (+ 10,4% voor Ebitda en + 3,9% voor omzet). De fabrikant van auto- en spoorweguitrusting zei er vertrouwen in te hebben dat het de impact van een tekort aan halfgeleiders op zijn prestaties kan verzachten.

READ  Wanneer kan ik mijn gezondheidsverklaring krijgen als ik me snel laat vaccineren? Test onze simulator

* SAGE GROUP, de Britse softwarespecialist, boekte vrijdag een organische omzetgroei van 4,4%, boven verwachting in de zes maanden tot eind maart. De groep zei dat het streeft naar jaarlijkse groei in het hoogste bereik (3% tot 5%).

* EDP – De Portugese groep maakte donderdag bekend dat het zijn nettowinst op kwartaalbasis in één jaar tijd met 23% heeft verhoogd tot 180 miljoen euro en zei dat het goed op weg was om zijn strategische doelen te bereiken.

* GEOX kondigde aan dat het van plan is om aan het einde van het eerste halfjaar terug te keren naar een volumegroei van bijna 10% na een daling van 17,4% van de vaste wisselkoersen tijdens de eerste drie maanden van het jaar, als gevolg van de sluiting van veel winkels als gevolg van gezondheidsredenen en vertragingen bij de levering.

* Danone – Goldman Sachs verlaagt zijn “verkoop” -aanbeveling voor “neutraal”.

(Mark Angrand en Patrick Finall)