Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden beweert dat hackers die zich richten op Colonial Pipeline in Rusland waren gevestigd

Joe Biden beweert dat hackers die zich richten op Colonial Pipeline in Rusland waren gevestigd

Volgens de Amerikaanse president Joe Biden zijn de hackers die een cyberaanval hebben uitgevoerd op het Amerikaanse oliebedrijf Colonial Pipeline al in Rusland, maar is het Kremlin niet verantwoordelijk voor de aanval.

“Wij geloven niet dat de Russische regering bij deze aanval betrokken is.”Volgens hem bevestigend wat hij eerder deze week zei. ‘Ik weet zeker dat ik het FBI-rapport goed heb gelezen, en ze zeggen dat het er niet bij betrokken was.’

“Maar we hebben goede redenen om aan te nemen dat de criminelen die verantwoordelijk zijn voor deze aanvallen in Rusland wonen.”Hij vervolgde en merkte op dat regeringen internationale normen nodig hebben om op te treden tegen piraten op hun grondgebied.

Joe Biden heeft gezegd dat hij van plan is om de cybercriminaliteitskwestie te bespreken met zijn Russische tegenhanger, Vladimir Poetin. Het Witte Huis en het Kremlin gaven aan dat er een top tussen de twee leiders zou worden gehouden, maar er is nog geen datum vastgesteld.

Hervat de benodigdheden

Joe Biden voegde eraan toe dat de koloniale pijpleiding nu op volle capaciteit moet werken, wat volgens hem dit weekend weer normaal zal worden bij de benzinestations. “Colonial zei vanmorgen dat brandstof begint te stromen naar de meeste markten die worden bediend en op dit moment de volledige operationele capaciteit zou moeten bereiken.”Kondigde Joe Biden aan.

Colonial Pipeline Corporation exploiteert het grootste pijpleidingsysteem voor geraffineerde producten in de Verenigde Staten.  De hele oostkust wordt bediend door de raffinaderijen in de Golf van Mexico.

De president van de Verenigde Staten zei dat de regering maatregelen heeft genomen, zoals het sturen van brandstof naar tankstations, die de tanks van 5 miljoen voertuigen zullen vullen. Joe Biden verleende woensdag ook een verklaring van afstand van de federale Commercial Shipping Act, bekend als de Jones Act, om de brandstofleveringen te versnellen en zei dat de regering indien nodig meer concessies zou verlenen.

“Colonial Pipeline heeft grote vooruitgang geboekt bij het opnieuw opstarten van het pijpleidingsysteem en we kunnen zeggen dat de levering van producten is begonnen in de meeste markten die we bedienen.”Het bedrijf zei donderdag in een verklaring. Dit 8800 km lange pijpleidingsysteem, het grootste in de Verenigde Staten voor geraffineerde producten, bedient de hele oostkust van de Verenigde Staten vanuit raffinaderijen aan de kust van de Golf van Mexico.

Volgens Bloomberg News, dat twee bronnen citeerde die bekend zijn met de kwestie, heeft Colonial Pipeline bijna $ 5 miljoen betaald om zijn computersystemen te ontgrendelen die kapot zijn gegaan door ransomware, programma’s die bestanden versleutelen en het gebruik ervan verhinderen.

Bloomberg voegde eraan toe dat de groep het losgeld in cryptocurrency binnen enkele uren na de aanval heeft betaald. Colonial Pipeline weigerde commentaar te geven.

Lees ook Hoe ransomware paniek veroorzaakte in een groot pijpleidingsysteem in de Verenigde Staten

Le Monde met AFP en Reuters

READ  Pensioenspaarplan: hoe eruit te komen