Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oekraïne koopt locomotieven, brandweerwagens en drinkwaterinstallaties uit Frankrijk voor 1,3 miljard euro

Deze raamovereenkomsten moeten nog worden geratificeerd door de parlementen van de twee landen.

Oekraïne en Frankrijk ondertekenden donderdag vier intergouvernementele overeenkomsten ter waarde van in totaal 1,3 miljard euro. “We slaan een nieuwe bladzijde om in onze economische samenwerking met FrankrijkDeze afspraken maken het mogelijk om te creërenDuizenden banenIn Oekraïne werd de Oekraïense premier Denis Chemigal samen met de Franse minister van Economie Bruno Le Maire ontvangen tijdens een bezoek aan Kiev.

Deze overeenkomst kwam tot stand na de aankoop door de Oekraïense spoorwegen van 130 elektrische locomotieven geproduceerd door de Franse Alstom Group, met een totale waarde van meer dan 880 miljoen euro, aldus de Oekraïense autoriteiten. Als onderdeel van dit project hebben de Fransen “Overeengekomen om te verhogen“Het aandeel dat in Oekraïne zal worden geproduceerd, is van 20% tot 35%”, aldus Bruno Le Maire.

Betaald met Franse credits

De tweede overeenkomst voorziet dat het Franse bedrijf Desautel 370 vreedzame vrachtwagens levert voor 300 miljoen euro voor de behoeften van de noodhulpdienst van de Oekraïense regering.

De andere twee contracten, ter waarde van 70 miljoen euro, betreffen het herstel van drinkwaterstations in Kiev en de regio Lugansk, vlakbij de frontlinie met de pro-Russische separatisten.

Van het totale bedrag van deze raamovereenkomsten, die nog moeten worden bekrachtigd door de parlementen van de twee landen, zal volgens Percy 590 miljoen euro worden gefinancierd met leningen van de Franse Schatkist en 555 miljoen euro met leningen van Franse banken.

READ  Liquidatie kantoorbarrièrefabrikant Clestra Métal: 125 banen geschrapt

Kiev, dat steunt op politieke steun van Parijs tegen Rusland, had in 2018 al een overeenkomst getekend over de aankoop van 55 civiele helikopters van de Frans-Duitse groep Airbus-helikopters voor een half miljard euro.