Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

BNP zal PARIBAS volgen op de beurs van Parijs

BNP zal PARIBAS volgen op de beurs van Parijs

PARIJS (Reuters) – Waarden die vrijdag gevolgd zullen worden op de beurs van Parijs en Europa:

* BNP PARIBAS kondigde vrijdag een stijging aan van 37,9% van zijn nettowinst over het eerste kwartaal, als gevolg van een omzetgroei, vooral in de marktactiviteiten, en een lagere risicokost.

* Safran maakte vrijdag bekend dat zijn verkoopvolume in het eerste kwartaal met 37,9% is gedaald tot 3,342 miljard euro, maar het heeft zijn jaarlijkse doelstellingen gehandhaafd, waaronder een omzetdaling van 2% tot 4%.

* SAINT-GOBAIN kondigde donderdag een kwartaalomzet aan van € 10,38 miljard en een interne groei van 14,3% in één jaar. Hij bevestigde zijn financiële doelstellingen voor het hele jaar.

* VALLOUREC kondigde vrijdag aan dat het zijn fiscale doelstellingen voor 2021 verhoogt vanwege “veel betere” vooruitzichten in sommige van zijn markten.

* Nestlé heeft vrijdag aangekondigd dat het de vlaggenschipmerken van The Bountiful Company heeft overgenomen voor $ 5,75 miljard.

* SWISS RE keerde terug naar winst en overtrof de verwachtingen in het eerste kwartaal, aangezien de impact van de gezondheidscrisis op de activiteiten van herverzekeraars afnam.

* Credit Suisse maakte vrijdag bekend dat Andreas Gochling, een lid van de raad van bestuur, zich niet herverkiesbaar zal stellen in de nasleep van verliezen die verband houden met de blootstelling van de bank aan Greensel en Archigus Capital.

Terwijl een groep aandeelhouders, waaronder AMUNDI, de Zwitserse bank schreef om een ​​sterker standpunt over de financiering van steenkool te eisen, verschijnt er een brief waar Reuters naar kon verwijzen.

READ  De werking van de Finse kernreactor EPR Olkiluoto-3 na 12 jaar

* BARCLAYS kondigde vrijdag aan dat het zijn nettowinst over het eerste kwartaal meer dan verdubbelde, zonder ooit de voorzieningen voor dubieuze debiteuren in verband met de gezondheidscrisis te schrappen.

* Op vrijdag kondigde BBVA een nettowinst aan van 1,21 miljard euro in het eerste kwartaal versus een verlies voor hetzelfde kwartaal van vorig jaar en kondigde ze geen voorzieningen aan met betrekking tot de gezondheidscrisis.

* Sabadell Bank rapporteerde vrijdag een daling van 22% in de nettowinst in het eerste kwartaal en de Spaanse bank blijft lijden onder een klimaat van lage rentetarieven.

* Schindler verhoogde vrijdag zijn jaarlijkse verkoopprognose na het boeken van een winst over het eerste kwartaal die hoger was dan de verwachtingen van analisten.

* ROCHE BOBOIS kondigde een omzetgroei van 16% en een omzetstijging van 45,5% aan in het eerste kwartaal van 2021.

* PAROT kondigde donderdag haar terugkeer naar winstgevendheid aan in de tweede helft van 2020 met een EBITDA van € 4,1 miljoen versus een verlies van € 2,8 miljoen in de eerste helft.

(Patrick Vignal)