Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amazon verhoogt de salarissen van 500 duizend werknemers

Amazon verhoogt de salarissen van 500 duizend werknemers

Het e-commercebedrijf heeft zijn nettowinst meer dan verdrievoudigd, tot $ 8,1 miljard in de periode januari-maart dit jaar.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

De verhoging wordt toegepast tussen mei en juni. Amazon kondigde woensdag een salarisverhoging aan van 50 cent tot drie dollar per uur voor bijna een half miljoen van zijn werknemers (van de 1,3 miljoen werknemers wereldwijd), vooral in zijn teams die pakketten ontvangen en verzenden.

De verhoging komt vóór een federale hoorzitting over het niet oprichten van een vakbond binnen het bedrijf en nadat de Amerikaanse president Joe Biden ervoor koos vanwege zijn belastingverbeteringspraktijken.

In 2018 introduceerde Amazon een minimumloon van $ 15 per uur voor al zijn Amerikaanse werknemers en sloot zich onlangs aan bij verschillende andere grote groepen om campagne te voeren voor een federaal minimumloon van hetzelfde bedrag.

Maar politici en vakbondsorganisaties geven Amazon de schuld voor het onder constante druk en toezicht houden van zijn werknemers, met zwakke banenbescherming.

In het eerste kwartaal van 2021 heeft Amazon zijn nettowinst meer dan verdrievoudigd tot $ 8,1 miljard. De Amerikaanse technologiegigant overtrof ook de marktverwachtingen met een omzet van $ 108,5 miljard, hoger dan verwacht. De titel werd met 3% gewaardeerd tijdens de elektronische handel nadat de New York Stock Exchange donderdag sloot.

READ  Digitalisering helpt u de normen voor energie-efficiëntie te begrijpen