Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar of niet waar.  Covid-19: Verliezen we IQ-punten nadat we het virus hebben opgelopen?

Waar of niet waar. Covid-19: Verliezen we IQ-punten nadat we het virus hebben opgelopen?

Basis
Een recente studie probeerde erachter te komen of Covid-19 al dan niet gevolgen zou hebben voor onze hersenen. Onze cognitieve vermogens en dus ons dagelijks IQ zullen niet ongevoelig zijn voor deze infectie.

Maakt het krijgen van Covid-19 je dommer? Wetenschappers van Imperial College London voerden de afgelopen maanden een onderzoek uit dat in het tijdschrift werd gepubliceerd New England Journal of MedicineZoals genoemd Parijse. het doel? Leer meer over het effect van Covid-19 op het menselijk brein. Ze volgden bijna 113.000 Britten die tussen augustus en december 2022 verschillende oefeningen moesten uitvoeren (geheugen, redeneren, aandacht, enz.).

Lees ook:
Covid-19: 'Ze hebben mijn vader gestolen', die tijdens quarantaine geen afscheid kon nemen van zijn stervende vader, veroordeelt de staat

Merkbare daling van het IQ na de intensive care

Onder dit zeer grote aantal mensen hadden de cavia's die besmet raakten maar binnen een maand herstelden, niet veel last van dit fenomeen. Ze vertonen een verlies dat gelijk is aan 3 punten in IQ vergeleken met degenen die niet besmet waren. Er werd een reductie van 6 punten waargenomen bij mensen die ten minste drie maanden na infectie nog steeds symptomen ondervonden.

Lees ook:
Vaccins tegen Covid-19: verspreiding van het virus, verminderde immuniteit… Waarom staat er een nieuwe vaccinatiecampagne gepland voor april?

Volgens dit onderzoek wordt de daling echter aanzienlijk voor mensen die een ziekenhuisopname op de intensive care hebben meegemaakt en dus lange tijd Covid hebben gehad. Het verlies zou inderdaad ongeveer 9 IQ-punten bedragen, een daling die merkbaar begint te worden, aangezien het IQ van mensen meestal tussen de 80 en 120 punten ligt.

READ  Zonsverduistering op 10 juni: dit is het ideale gebied waar het mogelijk is om waar te nemen

Minder effect met Omicron

Maar het onderzoek bevat ook goed nieuws. Sommige cavia's, die maandenlang leden en uiteindelijk herstelden, vertoonden een IQ-daling van “slechts” 3 punten vergeleken met degenen die niet besmet waren.

Lees ook:
Voor The Voice-avontuur vertrouwt Oona op haar ‘COVID-getransformeerde’ groep.

Er is nog steeds goed nieuws: mensen die besmet zijn geraakt met de Omicron-variant en binnen een maand hersteld zijn, ervaren geen daling van het IQ. De studie concludeert dat het “niet kan weten of de cognitieve functies van mensen die hersteld zijn van Covid-19 uiteindelijk zullen verbeteren.”