Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Fransman Alain Peter vertelt over zijn eerste stappen als ingenieur bij NASA

De Fransman Alain Peter vertelt over zijn eerste stappen als ingenieur bij NASA

Alan Peter, 24, werkt al een paar weken bij NASA in Californië. De jonge Fransman blikt zaterdag terug op zijn carrière en zijn eerste stappen binnen de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

Vandaag heeft Alan Peter “plezier”. De 24-jarige Fransman was enkele weken lang NASA-ingenieur. De jongeman, die opgroeide in Seine-Saint-Denis met een vader die senior IT-technicus was en een moeder die cateraar was op een kleuterschool, sloot zich aan bij Laboratorium voor straalaandrijvingonderzoekscentrum Amerikaanse ruimtevaartorganisatie In Californië. Op zaterdag 2 maart keerde hij terug naar BFMTV om te praten over zijn eerste stappen bij NASA en zijn reis die hem felicitaties opleverde van Emmanuel Macron op Linkedin.

Hij benadrukte dat zijn debuut bij de ruimtevaartorganisatie zijn verwachtingen ‘overtrof’: ‘Ik ben erg blij om daar te zijn. Ze verwelkomden me heel goed.’ “Omringd te zijn door geweldige mensen, die me lieten dromen toen ik jong was en die deelnamen aan legendarische missies, laat me duidelijk dromen”, benadrukte de ingenieur.

Reis van “intelligentie”

Vooral omdat zijn pad nog niet volledig is uitgestippeld: Alan Petrie droomt al sinds zijn kindertijd van ruimte, maar zijn hogere opleiding begon met het behalen van een TU-diploma in Bedrijfskunde en Management. De jongeman realiseerde zich dat deze opleiding niets voor hem was en voltooide vervolgens een DUT-diploma in thermische en energietechniek in de stad Ville d'Avray, in de regio Hauts-de-Seine, met als doel naar een technische school te gaan. Het was het “moeilijkste” moment van zijn reis, zei hij zaterdag op BFMTV.

‘Ik moest vier uur per dag pendelen, en daarnaast werkte ik in de weekenden om wat geld te verdienen’, zei hij, herinnerend aan het ‘gebrek aan slaap’ en ‘het tempo dat werd gesubsidieerd.’

“Mijn ouders hadden niet per se de middelen om mij te helpen, dus moest ik, een beetje op eigen kracht, de middelen vinden om te komen waar ik nu ben. Dat is waar ik het meest trots op ben, (… ) omdat ik vindingrijk ben geweest”, zei hij. Een beetje.” “Het heeft me gesterkt, en vandaag geniet ik nog meer van dit succes nadat ik het heb meegemaakt.”

READ  Persoonlijkheid, type intelligentie, sterke en zwakke punten.. Vijf tests om jezelf beter te leren kennen

“Waarom het Thomas Pesquet niet lukt”

Alan Peter werd uiteindelijk toegelaten tot de ISAE-ENSMA Faculteit Ingenieurswetenschappen en deed een werkstudieprogramma bij de Ariane Group. Vervolgens nam hij ‘moedig’ en ‘stoutmoedig’ contact op met een NASA-ingenieur wiens werk hij al enkele jaren volgde. “Ik dacht bij mezelf: zolang ik dit doe, is het ergste wat ik kan krijgen een 'nee' of een nee, dus ik kan net zo goed mijn geluk beproeven', legde hij uit op BFMTV.

Voordat hij in de Verenigde Staten aankwam, ging de jongeman naar scholen in Frankrijk om de studenten te vertellen ‘zichzelf niet te beperken’ en ‘naar zichzelf te luisteren’. Hij woont nu in Californië en werkt aan toekomstige verkenningsmissies naar Venus.

Op de korte termijn wil Alan Peter “meer blijven leren en groeien, wetenschappelijk, technologisch en zelfs menselijk.” Maar hij heeft een vrij duidelijk idee van waar hij zichzelf op de lange termijn ziet: “Waarom probeer je niet astronaut te worden en Thomas Pesquet en Sophie Adino op te volgen en de kans te krijgen om over een paar jaar Frankrijk in de ruimte te vertegenwoordigen? .” Hij lacht.