Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar is het internationale ruimtestation nu precies?

Waar is het internationale ruimtestation nu precies?

De European Space Agency (ESA) biedt een hulpmiddel waarmee de locatie van het internationale ruimtestation (ISS) boven de aarde kan worden bekeken.

Sinds 23 april 2021 Thomas Pesquet Weer aan boord van het internationale ruimtestation ISS, met snelheden van meer dan 28.000 km / u, zal bijna 400 km boven de aarde daar zes maanden blijven. Tijdens zijn verblijf Hij zal het internationale ruimtestation leidenEn de Hij zal wetenschappelijke experimenten uitvoerenEn ruimtewandelingen maken Zal een nieuw record vestigen voor Frankrijk.

Waar bevindt het internationale ruimtestation zich in de ruimte?

Tijdens zijn reis heb je de mogelijkheid om in realtime uit te vinden waar het internationale ruimtestation in een baan om de aarde zich bevindt. Je hoeft alleen maar Ga naar een speciale pagina Europees Ruimteagentschap (ESA). Deze tracking is een goede manier om erachter te komen of en wanneer het internationale ruimtestation uw huis passeert. In feite is het mogelijk dat Onderscheid het station met het blote oog, Weer het toelaat.

Als je van tevoren wilt anticiperen op de passage van het internationale ruimtestation ISS, biedt het US Space Agency een hulpmiddel op de site Stationsplek. Om het te gebruiken, zoekt u eenvoudig de markering op de kaart die zich het dichtst bij uw geografische locatie bevindt. Selecteer vervolgens ‘Bekijk kansen bekijken’ voor een lijst met bezoeken voor een specifieke periode, bijvoorbeeld van 30 april tot 15 mei.

Is dit een vogel? Is het een vliegtuig? Nee ! Het is het internationale ruimtestation. // Bron: Clement Lariff

In een baan om de aarde heeft het internationale ruimtestation slechts ongeveer 90 minuten nodig om een ​​volledige cirkel rond de blauwe planeet te maken. In feite heeft de bemanning op het schip recht op zestien zonsopgang en zonsondergang in één dag. De tracker van ESA laat ook zien waar het internationale ruimtestation zich 90 minuten ervoor bevindt en waar je in 90 minuten bent. Vanwege de rotatie van de aarde is er een verplaatsing van 2.200 km vanaf het internationale ruimtestation ISS.

READ  Gratis tags met Discovery en streamt een van zijn populaire kanalen gratis op Freebox TV

Naast de positie van het internationale ruimtestation in een baan om de aarde, is er nog een ander instrument dat kan worden gebruikt Kijk hoeveel mensen er momenteel in de ruimte zijn. Eind april waren dat er elf, maar sinds begin mei is dat aantal teruggelopen tot zeven. In feite de vier astronauten op de Crew-1-missie Hij is terug op aarde Tijdens het vorige weekend (dat is aan het organiseren Klein probleem met ankers op het internationale ruimtestation).

Zie de wereld vanDe ruimte

Beeldkrediet van de persoon:
NASA

Deel op sociale media

Vervolg in de video