Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geen twijfel mogelijk: de aarde wordt warmer

Sinds het einde van de negentiende eeuwe Eeuw, de gemiddelde temperatuur van de aarde is gestegen met 1,2 graden Celsius. In een mum van tijd, menselijke activiteiten. NASA-onderzoekers bieden ons nu een andere manier om deze temperatuurevolutie te visualiseren.

De Door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde Niet per se dagelijks gevoeld. Daarom publiceren onderzoekers regelmatig nieuwe foto’s om ons te helpen beseffen dat er vandaag dringend actie moet worden ondernomen. Tot nu toe beroemd ‘Opwarmende lijnen’De “kasstrepen” voorgesteld door A. Klimatoloog Van de Universiteit van Reading (VK), Ed Hawkins.

Tegenwoordig zijn onderzoekers van NASA Laat ons zien hoe we de evolutie van de situatie op een andere manier kunnen visualiseren. Door middel van een klokvormige grafiek die een verdeling laat zien Temperatuurafwijkingen Elk jaar op de grond tussen 1951 en 2020 – rekening houdend met het gemiddelde van de periode 1951-1980 als basis. Door het histogram in de loop van de tijd naar rechts te verschuiven, wordt een duidelijke toename van de herhaalsnelheid weergegeven Afwijkingen Heet.

Als het broeikaseffect begint, verschuift de piek van de temperatuurafwijkingsverdeling naar rechts. © Science Visualization Studio, NASA

Alle cijfers zijn in het rood

De onderzoekers merkten ook op dat de curve vlak lijkt terwijl deze aan de rode kant condenseert. In een mum van tijd, een reeks intensere en expansievere temperaturen. Ze beweren dat het het resultaat is van een differentiële regionale opwarming in plaats van een toegenomen temperatuurvariabiliteit op een bepaalde locatie.

Deze curves zijn gegenereerd op basis van gegevens van meer dan 26.000 Weerstations op de aarde. De gegevens worden vervolgens geanalyseerd met behulp van een algoritme dat rekening houdt met de verschillende afstanden tussen deze terminals en de gevolgen van de opwarming van de aarde die de conclusies kunnen vertekenen. Onthoud dat 2020 – gekoppeld aan 2016 – het warmste jaar was dat ooit door NASA is geregistreerd, met een gemiddelde van 1,02 ° C boven het referentiegemiddelde gemeten tussen 1951 en 1980. Op grotere schaal zijn de zeven jaren die net zijn verstreken … . Zeven heetste jaren ooit.