Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

WhatsApp vecht tegen een strenge toepassing van zijn controversiële nieuwe privacyregels

WhatsApp vecht tegen een strenge toepassing van zijn controversiële nieuwe privacyregels

De berichtenservice beloofde geen accounts te verwijderen waarvan de gebruikers weigeren de nieuwe regels te accepteren.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

WhatsApp, de berichtendienst van Facebook, kondigde vrijdag (7 mei) een nieuwe vertraging aan in de strikte handhaving van de nieuwe privacyregels, gepland voor 15 mei. Ze worden door critici ervan beschuldigd de gegevensverzameling uit te breiden tot twee miljard instant messaging-gebruikers.

“Niemand zal zijn account laten verwijderen of de mogelijkheid om WhatsApp te gebruiken op 15 mei verliezen als gevolg van deze update.”Vrijdag gerustgesteld op het podium. Maar gebruikers krijgen herinneringen “aanhoudend” Over het nieuwe beleid en ze kunnen geleidelijk een aantal banen verliezen als ze de nieuwe voorwaarden niet accepteren.

Hierdoor kunnen gebruikers gedurende een bepaalde tijd audio- en videogesprekken blijven ontvangen zonder dat ze toegang hebben tot hun berichtenlijst. Na enkele weken kunnen ze geen berichten en oproepen meer ontvangen.

De onbetwiste leider op het gebied van instant messaging had de implementatie van alle gebruikers van de nieuwe WhatsApp-gebruiksvoorwaarden al drie maanden uitgesteld, tot 15 mei, ondanks protest van sommige gebruikers, die op hun hoede waren voor het idee van messaging mislukt. Het deelt meer gegevens met het moederbedrijf Facebook.

Volgens het platform veranderen de nieuwe regels de manier waarop adverteerders die WhatsApp gebruiken om met hun klanten te communiceren, gegevens kunnen delen met Facebook. Maar voor zijn critici opent een dergelijke verandering de deur naar een bredere gegevensuitwisseling met Facebook.