Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vulkaanuitbarsting op La Palma – vulkaanactiviteit stopte voor een paar minuten, livebeelden

Hulpdiensten op de Canarische Eilanden hebben maandagochtend in de vroege uurtjes de bewoners van een gebied aan de oostkust van het Spaanse eiland La Palma bevolen om zichzelf in quarantaine te plaatsen, aangezien lava uit de Cumbre Vieja-vulkaan bij de zee stroomt, uit angst van de effecten van de resulterende gassen. . Ondertussen heeft de vulkaan sinds maandag 10.00 uur een pauze.

De vulkaan Cumbre Vieja de la Palma is enkele minuten gestopt met werken, heeft RTVE vernomen.

De vulkaan Cumbre Vieja op La Palma, die al meer dan acht dagen aan het uitbarsten is, is maandagochtend in een rustiger fase gekomen.

Waarnemers ter plaatse getuigen enkele minuten van de uitbarsting van de vulkaan. Deze periode van rust komt omdat de autoriteiten verwachten dat lava de komende uren de zee zal bereiken.

Het valt nog te bezien waarom de vulkaan deze nieuwe fase inging.

Asdaling begint gemeenten aan de oostkust van het eiland te treffen.

De lava gaat met ongeveer 100 meter per uur door de noordelijke stroom, terwijl het met 30 meter per uur door de zuidelijke stroom gaat en de zee blijft naderen. https://t.co/taDiZTMh18

– RTVE (rtve) 27 september 2021

Lava heeft al meer dan 450 bouwwerken vernietigd, waarbij 212,1 hectare land over het hele eiland is beschadigd.

Diensten waarschuwden maandagochtend dat lava de Atlantische Oceaan in de komende uren zou kunnen bereiken, explosies zou veroorzaken en wolken van giftige gassen over het eiland zou sturen.

Bewoners zullen het advies van de autoriteiten moeten opvolgen en binnen moeten blijven, deuren en ramen gesloten.‘, noteerden ze op hun Twitter-account.
De insluiting omvat de kustgebieden van San Borondon, Marina Alta, Baja en La Condesa.

READ  Indiërs werden onbewust gerekruteerd voor het Russische leger

De uitbarsting van de vulkaan op 20 september verwoestte honderden huizen en dwong ongeveer 6.000 mensen te evacueren. Het eiland La Palma, gelegen voor de noordwestkust van Afrika, was de afgelopen dagen opgeschrikt door aardbevingen.