Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee duikers ontdekken een onschatbare schat die teruggaat tot het Romeinse Rijk – West France Evening Edition

In de wateren van de Spaanse Middellandse Zee ontdekten twee bevrijdende amateurs een van de grootste collecties Romeinse munten in Europa. Een ongewone vondst, daterend van eind augustus 2021, vlakbij het eiland Portitxol. Andere schatten zijn in de buurt te vinden.

(Kaart: West-Frankrijk)

Tussen Valencia en Alicante, oost‘SpanjeTwee vrijgelatenen maakten gebruik van het einde van de zomer om te genieten van hun favoriete plezier in de wateren van het kleine eiland Portitxol, op een van de mooiste plekjes in de regio. Bij toeval, en heel eenvoudig, ontdekten Louis Lens en Cesar Gimino onder water wat een van Europa’s grootste collecties Romeinse munten zou kunnen zijn. In het begin was het iets glimmends dat hun aandacht trok. Bij nader onderzoek en na het schrapen van de dunne laag die het lichaam bedekte, vonden ze een munt. Toen twee, toen drie, om uiteindelijk acht te bepalen, begraven in een rotsachtige spleet.

echte schat

Vorige week bevestigde de Universiteit van Alicante dat deze twee broers volgens rapporten een echte schat hadden ontdekt. CNN. In feite verzamelden de professionele archeologen die daarheen gingen nog eens 45 artefacten op dezelfde plaats.

Na zorgvuldige analyse bleek dat amateurduikers een authentiek historisch getuigenis in handen kregen. De perfect bewaarde stukken hebben het mogelijk gemaakt om te bepalen dat ze dateren uit de periode tussen de 4eNS Het begin van de letter V.NS eeuw, omdat ze de naam dragen van de Romeinse keizers: Drie geschiedenis van Valentinianus IHij is, zeven van Valentinianus II, 15 van Theodosius IHij is, 17 Arcadius, 10 Honorius en de rest zijn onbekend.

READ  Een tiener dreigt zijn been te verliezen door een elektronische sigaret

Duikende archeologen vonden ook drie schroeven, waarschijnlijk koper, evenals loodresten die mogelijk afkomstig zijn van een aangetaste zeekist. De waarde van deze items is echter van onschatbare waarde: “Het is heel kostbaar, Jaime Molina Vidal, hoogleraar oude geschiedenis bij Universiteit van Alicante en teamleider van archeologen. Dit is een van de grootste collecties Romeinse gouden munten die in Europa zijn gevonden. “

Duikarcheologen gaan de komende weken verder met opgravingen op de plek. (Foto: Universiteit van Alicante)

Een stukje Europese geschiedenis

“De munten waren waarschijnlijk verborgen door een rijke lokale landeigenaar, die een deel van zijn geld wilde beschermen tegen de barbaren, die op dat moment het West-Romeinse rijk binnenvielen en plunderden,” Vul de geschiedenisleraar in op de website van de universiteit.

Opvolgen: “We zijn in de aanwezigheid van een prachtig archeologisch document op het moment dat Alan in deze staat aankwam.” Alan, Sueve en Vandalen veroverden de regio tijdens de val van het Westelijke Rijk, en “De politieke macht van de Romeinen op het Iberisch schiereiland eindigde in 409 na Christus.”

Vandaar de hypothese van archeologen dat degene die de artefacten heeft verborgen, mogelijk is overleden voordat ze konden worden teruggevonden. Een schat die 1500 jaar oud zal zijn, maar opmerkelijk bewaard gebleven, Molina Vidal verheugde zich over het onderwerp munten. Het is alsof ze gisteren zijn gemaakt. “

Portitxol Bay is een bekende archeologische vindplaats waar in het verleden ankers, amforen, keramische overblijfselen en andere artefacten zijn gevonden. Professor Molina Vidal en zijn team zijn van plan om de komende weken verdere opgravingen op de site uit te voeren dankzij financiële steun van de regering van Valencia, die een envelop ter waarde van € 17.800 heeft uitgegeven.

READ  Joe Biden heeft een compromis gesloten met de Republikeinen over infrastructuurupgrades

Wetenschappers willen de zeebodem in de baai onderzoeken om te bepalen of er gezonken schepen in de buurt zijn. Als dat het geval was, zouden er ongetwijfeld andere schatten uit het verleden in de buurt zijn…