Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Magnitude 5.7 aardbeving schudt hoofdeiland Filipijnen

Een sterke aardbeving trof het belangrijkste Filippijnse eiland van zondagavond tot maandag, zonder dat er onmiddellijke schade werd gemeld, volgens het United States Institute of Geological Studies (USGS) en lokale autoriteiten. Het gemeten 5,7 en werd opgenomen op een diepte van 98 km voor de provincie Batangas op het eiland Luzon om 1:12 uur lokale tijd (17:12 uur GMT), volgens de US Geological Survey. De inwoners van de hoofdstad Manilla werden wakker van de aardbevingen.

Het Filippijnse Seismologisch Agentschap waarschuwde voor de mogelijkheid van schade en naschokken. Maar de autoriteiten zeiden dat er tot nu toe geen schade is gemeld. “Het was echt sterkJose Clyde Yayoung, een rampenbestrijdingsfunctionaris voor Tagaytay Township, zei in het naburige Cavite County. “Tot nu toe zijn er geen aardbevingen gerelateerde ongevallen geweestDe kracht van de aardbeving heeft veel inwoners ertoe aangezet hun huizen te verlaten, “voegde hij eraan toe. Leonardo Tristan, een agent voor rampenbeheerdiensten in de stad Looc op het eiland Mindoro ten zuiden van het eiland Luzon, zei.

De Filippijnen worden regelmatig blootgesteld aan aardbevingen, aangezien de archipel zich in “ring van VuurVan de Stille Oceaan, een boog van intense seismische activiteit die zich uitstrekt van Japan tot Zuidoost-Azië en het Stille Oceaanbekken.

READ  Italië eist de teruggave van zeven kunstvoorwerpen uit het Louvre