Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vulkaanuitbarsting op La Palma – Piramide van 50 meter magma in de oceaan, geweldige foto’s van de vulkaan op woensdag

Lava van de Cumbre Vieja-vulkaan, op het Canarische eiland La Palma, bereikte de zee op de tiende dag van de uitbarsting en viel van de kliffen voor de kust. Veel buurten in de gemeente Tazacorte blijven afgesloten vanwege de mogelijkheid dat lava in contact komt met water om schadelijke gassen te genereren. De autoriteiten adviseerden om een ​​afstand van minimaal 3,5 kilometer van het evenement aan te houden.

Terwijl het in de oceaan valt, vormt de lavarivier van dinsdagavond tot woensdag een piramide van vulkanisch gesteente. Volgens waarnemers is deze magmaberg omgeven door witte wolken die gassen bevatten, maar die nemen momenteel snel af.

Volgens wetenschappers wordt deze berg magma gevoed door een meer stroperige lavabron van het Hawaïaanse type.

Het magma dat sinds maandagavond ontsnapt, komt al uit diepere streken. Niet alleen is het volume van de uitgestoten lava veel groter, maar vooral, deze lava is veel heter en beweegt sneller en vormt een indrukwekkende rivier. Een ernstig geval woensdagochtend wordt gekenmerkt door een nieuw fenomeen waarbij een enorme hoeveelheid lava in de oceaan stroomt.

Met betrekking tot de geofysische gevolgen van dit ongekende fenomeen, houden specialisten de “thermische schok wanneer lava in contact komt met zeewater” nauwlettend in de gaten.

Gesmolten stollingsgesteenten worden afgezet bij een temperatuur van meer dan 1000 graden terwijl de temperatuur van de oceaan 23 graden is. Daarom is de vorming van waterdamppluimen sterk geladen met zoutzuur vanwege het natriumchloride dat in zeewater aanwezig is.

Volgens waarnemingen is de lavarivier die aan de voet van de klif valt, afkomstig van de nieuwe vulkaan La Palma. Dit nieuwe gat in activiteit sinds maandag genereert een indrukwekkende fontein van meer dan 50 meter hoog. Een andere hoofdmond, vanaf de eerste uitbarsting, verdrijft nu meer gassen dan de lava.

READ  "Ik ga niet tegen je liegen, het zal geen geweldige heropeningsavond worden, het zal geleidelijk verlopen", waarschuwt Gabriel Atal.

Het Spaanse Nationaal Geografisch Instituut registreerde dinsdag om 23:19 uur ook een aardbeving met een kracht van 3,3 op de schaal van Richter ten zuidwesten van Villa de Mazo op het eiland La Palma, op een diepte van 11 kilometer.

De lava heeft in totaal al bedekt 258 hectare en bijna 600 gebouwenVolgens satellietwaarnemingen van het Copernicus-programma van de Europese Unie. Op weg naar de zee vernietigde hij meer dan 580 gebouwen, meer dan 21 kilometer aan wegen.