Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten verklaren 23 soorten permanent uitgestorven

De Amerikaanse autoriteiten hebben woensdag 23 soorten definitief uitgestorven, waaronder de ivoorsnavelspecht, ooit een van Amerika’s meest majestueuze vogels, die sinds 1944 niet meer is gezien. Van die 23 soorten hebben wetenschappers de hoop verloren toen ze haar weer een levend exemplaar zagen, is ook een andere vogel, Bachman’s grasmus, twee soorten zoetwatervissen, acht soorten mosselen of zelfs een plant. Federale Vis- en Natuurdienst,”Vastgesteld dat deze soort is uitgestorvenDat maakten ze bekend in een persbericht. Het proces om het te verwijderen uit de classificatie van bedreigde diersoorten begon.

Dit is triest nieuws.”Benadrukt hoe menselijke activiteit soorten tot verval en uitsterven kan drijven, wat kan bijdragen aan verlies van bewoonbare ruimte, overexploitatie, introductie van invasieve soorten en ziekten’”, legt het persbericht uit. “Verwacht wordt dat de toenemende gevolgen van klimaatverandering deze bedreigingen zullen verergerenHij voegt toe. De ivoorsnavelspecht behoort tot de spechtfamilie (waartoe ook de bekendere specht behoort). Zijn verenkleed was zwart-wit, met een rode kuif voor het mannetje, en het was ongeveer 60 cm lang.

Het werd in 1967 geclassificeerd als een bedreigde diersoort, voornamelijk vanwege het verdwijnen van de bossen die deel uitmaken van zijn leefgebied, maar ook vanwege zijn verzamelaars. De datum waarop specialisten het erover eens waren dat het voor het laatst is gezien, is april 1944, in het noordoosten van Louisiana. Deze 23 soorten zijn volgens de autoriteiten te laat geclassificeerd als bedreigd om te worden gered. Het omvat ook elf soorten uit Hawaï en het eiland Guam, waaronder verschillende vogels, en één soort vleermuis. Dieren die op de eilanden leven, worden door hun isolement gemakkelijker bedreigd. De Hawaiiaanse en Pacifische eilanden hebben meer dan 650 bedreigde soorten planten en dieren, meer dan enige andere staat in de Verenigde Staten. Er is niet veel anders in de wereld.

READ  Verenigde Staten: De politie was op zoek naar twee vermiste tieners en vond zeven lichamen