Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Amerikaanse stafchef ontkent te twijfelen aan de mentale toestand van Donald Trump

De Amerikaanse stafchef, generaal Mark Milley, ontkende dinsdag 28 september gekozen functionarissen in het Amerikaanse congres, nadat hij de mentale toestand van voormalig president Donald Trump aan het einde van zijn ambtstermijn in twijfel had getrokken. Zijn Chinese tegenhanger was gericht op het verminderen van de spanningen met Peking in overleg met de regering.

“Ik weet zeker dat president Trump niet van plan was de Chinezen aan te vallen en het was mijn directe verantwoordelijkheid, namens de secretaris, om de orders en bedoelingen van de president bekend te maken.”, bevestigd. “Mijn taak destijds was om te kalmeren.”benoemd door de stafchef.

Generaal Meili is het middelpunt van de controverse geworden nadat twee verslaggevers werden ontmaskerd Washington Post, Bob Woodward en Robert Costa, over zijn contacten met zijn Chinese collega’s voor en na de recente presidentsverkiezingen, vanwege hun bezorgdheid over de geestelijke gezondheid van Donald Trump. in hun werk Gevaar Onlangs, zo beweerden ze, knikte generaal Milley in een telefoongesprek in januari met Nancy Pelosi, voorzitter van het Democratische Huis, toen ze de heer Trump belde. “onevenwichtig”. NSl Pelosi belde generaal Milley de dag na de aanval op aanhangers van Donald Trump tegen het Capitool op 6 januari, Om ervoor te zorgen dat de president geen nucleaire codes kan gebruiken.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In de laatste dagen van Trump in het Witte Huis, de hoofdrol van de Chef Defensiestaf

“Ik heb hem uitgelegd dat de president de enige autoriteit heeft om een ​​nucleaire aanval uit te voeren en dat hij het niet alleen doet, en dat ik niet gekwalificeerd ben om de mentale toestand van de president van de Verenigde Staten te bepalen.”Generaal Milley, die als eerste over de kwestie sprak, vertelde het Congres. “Daar zijn processen, protocollen en procedures voor.”, hij voegde toe.

READ  Vliegtuigcrash in Verre Oosten Rusland: negen lichamen gevonden

“Mijn absolute loyaliteit”

Generaal Milley ontkende ook dat hij tweemaal in het geheim zijn Chinese ambtgenoot, generaal Li Zuqing, had gebeld om hem te verzekeren dat de Verenigde Staten China niet plotseling zouden aanvallen en om hem gerust te stellen over de stabiliteit van het Amerikaanse land.

“De oproepen van 30 oktober en 8 januari werden gecoördineerd voor en na, met minister van Defensie Mark Esper en vervolgens met waarnemend minister Christopher Miller.”, Het is uit te leggen. was vanwege “Informatie van de inlichtingendiensten leidde ons tot de conclusie dat de Chinezen een aanval vanuit de Verenigde Staten vreesden.”, hij voegde toe.

“Mijn absolute loyaliteit”, stelde generaal Milley gerust, terwijl de door de Republikeinen gekozen Republikeinen opriepen tot verwijdering van de stafchef wegens overschrijding van zijn taken.

De hoogste Amerikaanse functionaris gaf echter toe dat hij met Bob Woodward had gesproken voordat het boek werd gepubliceerd, en met andere journalisten die zeer kritische werken schreven in de laatste maanden van Donald Trumps ambtstermijn. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat hoge functionarissen met de media in al zijn vormen spreken om uit te leggen wat we doen.”Don is. Generaal Mielle beweerde dat hij niet kon bevestigen dat zijn woorden getrouw in deze boeken werden weergegeven, en hij las ze niet.

Lees ook Terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan: het Pentagon geeft een “strategische mislukking” toe

Nadat op 15 september fragmenten uit het boek waren gepubliceerd, hernieuwde president Joe Biden zijn vertrouwen in generaal Milley.

De wereld met AFP