Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Amerikaanse stafchef ontkent te twijfelen aan de mentale toestand van Donald Trump

De Amerikaanse stafchef ontkent te twijfelen aan de mentale toestand van Donald Trump

Dinsdag ontkende de Amerikaanse stafchef, generaal Mark Milley, het bestaan ​​van vermoedens Gemoedstoestand van het oude
President Donald Trump Aan het einde van zijn ambtstermijn zorgde hij ervoor dat zijn pleidooien aan zijn Chinese ambtgenoot waren gericht op het verminderen van de spanningen met Peking, in overleg met de regering.

“Ik weet zeker dat president Trump niet van plan was de Chinezen aan te vallen en het was mijn directe verantwoordelijkheid namens de secretaris om de orders en bedoelingen van de president aan te kondigen”, zei hij. “Mijn taak was destijds om te de-escaleren (…) We zullen u niet aanvallen”, aldus de stafchef.

“onevenwichtig”

Generaal Mielle staat daarna centraal in de controverse Openbaarmaking van twee verslaggevers van Washington PostBob Woodward en Robert Costa, over zijn contacten met zijn Chinese collega’s voor en na de recente presidentsverkiezingen, vanwege hun bezorgdheid over de geestelijke gezondheid van Donald Trump.

In hun onlangs gepubliceerde boek Danger beweren ze dat generaal Milley in januari knikte in een telefoongesprek met de voorzitter van het Democratische Huis, Nancy Pelosi, toen ze Donald Trump ‘onevenwichtig’ noemde. Nancy Pelosi belde generaal Milley de dag nadat aanhangers van Donald Trump op 6 januari het Capitool hadden aangevallen, om ervoor te zorgen dat de president geen nucleaire codes kon gebruiken.

“Ik heb hem uitgelegd dat de president de enige autoriteit had om een ​​nucleaire aanval uit te voeren en dat hij het niet alleen zou doen, en dat ik niet gekwalificeerd was om de mentale toestand van de president van de Verenigde Staten te melden.” Vertegenwoordigers gekozen uit het congres-generaal Millie, die zich eerst uitlegde over de kwestie. “Daar zijn processen, protocollen en procedures voor”, voegde hij eraan toe.

READ  De Nobelprijs voor de Scheikunde van 2022 beloont twee Amerikanen en een Deen voor het ontwikkelen van 'klikchemie'

“Mijn absolute loyaliteit”

Generaal Milley ontkende ook dat hij tweemaal in het geheim zijn Chinese ambtgenoot, generaal Li Zuqing, had gebeld om hem te verzekeren dat de Verenigde Staten China niet plotseling zouden aanvallen en om hem gerust te stellen over de stabiliteit van het Amerikaanse land. Hij legde uit dat de gesprekken van 30 oktober en 8 januari vooraf en daarna werden gecoördineerd met minister van Defensie Mark Esper en vervolgens met waarnemend minister Christopher Miller.

Hij voegde eraan toe dat de oproepen waren ingegeven door “informatie van de inlichtingendiensten die ons ertoe brachten te concluderen dat de Chinezen een aanval vanuit de Verenigde Staten vreesden.” Generaal Milley beweerde “mijn absolute loyaliteit”, terwijl gekozen Republikeinen opriepen tot ontslag van de stafchef wegens huisvredebreuk. Nadat op 15 september fragmenten uit het boek waren gepubliceerd, hernieuwde president Joe Biden zijn vertrouwen in generaal Milley.