Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron zegt: “Europeanen moeten uit hun naïviteit komen” tegenover de Verenigde Staten en “hen respecteren”

De president reageerde op het verlies van het Australische onderzeeërcontract door Frankrijk aan de Verenigde Staten.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

‘Europeanen moeten uit hun naïviteit stappen’ werkgelegenheid “De consequenties trekken” Op dinsdag 28 september maakte de Amerikaanse president Emmanuel Macron de nieuwe strategische opties voor de Verenigde Staten bekend. “Als we onder druk staan ​​van krachten die soms hard worden, reageren en laten zien dat we ook de kracht en het vermogen hebben om voor onszelf op te komen, bezwijken we niet voor escalatie, het maakt ons gewoon respect.”Dat bereikte hij tijdens een persconferentie met de Griekse premier, als reactie op het verlies van het Australische onderzeeërcontract door Frankrijk aan de Verenigde Staten.

Tijdens dezelfde persconferentie kondigden Emmanuel Macron en Kyriakos Mitsotakis de ondertekening aan van een militair contract voor de aankoop van drie fregatten door Athene in het kader van de versterking “Strategische samenwerking” tussen Frankrijk en Griekenland. De aankoop door Griekenland van drie fregatten van de Belharra-klasse die in Frankrijk, in Lorient, zullen worden gebouwd voor enkele miljarden euro’s, is een “Vertrouwenscertificaat en kwaliteitsbewijs van het Franse aanbod”zei Emmanuel Macron. De Franse president benadrukte ook dat dit versterkte partnerschap een “De eerste gedurfde stap naar Europese strategische autonomie”, een onderwerp dat hij probeert aan te pakken in het licht van de evolutie van het buitenlands beleid van de VS, dat zijn strategische prioriteiten opnieuw op China richt.