Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vulkaanuitbarsting op La Palma: Indrukwekkende lava “tsunami” uit Cumbre Vieja treft het eiland opnieuw

Een indrukwekkende lavastroom barstte met hoge snelheid uit vanuit Cumbre Vieja, deze vulkaan die al enkele weken op La Palma uitbarst. De afbeeldingen vertegenwoordigen waarschijnlijk de geschiedenis van het Canarische eiland.

De situatie op La Palma is verre van stabiel. Terwijl lava terrein wint en dieren gevangenHet is een nieuwe keuze die op vrijdag 15 oktober is gemaakt.

Het ligt ten noorden van de krater van de vulkaan oude top, Dit is geweldig lava stroom Neem gewoon een bocht gewoon geweldig.

Foto’s vereeuwigd op Twitter door InvolcanVulkanisch Instituut van de Canarische Eilanden, toont de hoeveelheid gesmolten lava snel vooruit. Het is echt ““Tsunami vuur” Die ontsnapt uit de vulkaan een paar meter van het huis. De intensiteit van vulkanische activiteit op het eiland lijkt de komende dagen niet af te nemen.

dubbele seismische zwerm

De aardbevingen op het eiland bleven donderdagochtend escaleren. Een aardbeving met een kracht van 4,4 op de schaal van Richter vond plaats in Mazu, een van de grootste sinds de uitbarsting begon. Volgens een IGN-geoloog, Geografisch Instituut van SpanjeHey Rosa Matthews, deze activiteit is vergelijkbaar met ‘seismische zwermen’, een reeks aardbevingen die gedurende meerdere dagen op een bepaalde locatie plaatsvinden.

Een fenomeen dat rechtstreeks verband houdt met twee magma-reservoirs die “stenen verdrijven en aardbevingen veroorzaken”, zegt hij. De activiteit op het eiland is nog steeds erg hoog, zoals te zien is op de onderstaande foto’s van een ingestort huis Onder de kracht van lavastroom.

READ  Tijdens het proces uitte Trump zijn ongemak en afkeer

https://www.youtube.com/watch?v=V2wR4epbedw