Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De situatie wordt erger, evacuaties gaan door

gepubliceerd

Update

Frankrijk 2
Artikel door

S.Perez, O.Gardette, M.Bitton – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

De uitbarsting van de vulkaan ging door op het eiland La Palma op de Canarische Eilanden, waardoor honderden inwoners de bedreigde gebieden moesten verlaten. Volgens experts zou de Cumbre Vieja-vulkaan de komende weken of zelfs maanden lava kunnen afgeven.

‘S Nachts foto’s van de vulkaan In uitbarsting Cumbre Vieja, op het eiland La Palma, op de Canarische Eilanden (Spanje), kan ons fascineren met de schoonheid van kleuren. Maar overdag baart de vulkaan de eilandbewoners zorgen, die nog meer ruïnes ontdekken. Huizen worden bedolven onder het gewicht van lava, andere worden gered, maar worden al snel ontoegankelijk. In totaal zijn 6.000 mensen geëvacueerd, maar de verhuizingen gaan door en bewoners willen de nachtmerrie vermijden.

Met de hulp van brandweerlieden hebben de bewoners van het eiland La Palma hun hele leven in vrachtwagens gestopt zonder te weten of ze zouden terugkeren. “Wij zijn niks. We besteden ons leven aan het overnemen van ons hoofd voor niets, onzin. We denken aan materiële dingen, maar deze vulkaan laat ons niets na‘”, getuigt Daniela, terwijl ze al meer dan dertig jaar op het eiland woont.

READ  Lula kan Bolsonaro niet langer associëren met kannibalisme