Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VS zullen luchtaanvallen in Afghanistan voortzetten als Taliban-aanval doorgaat

De commandant van de Amerikaanse militaire operaties in Afghanistan waarschuwde zondag in Kabul dat de Verenigde Staten hun luchtaanvallen ter ondersteuning van de Afghaanse strijdkrachten zouden voortzetten als de Taliban hun offensief dat sinds begin mei in Afghanistan werd gelanceerd, zouden voortzetten.

“De Verenigde Staten hebben de afgelopen dagen hun luchtaanvallen ter ondersteuning van de Afghaanse troepen geïntensiveerd en we zijn klaar om dit hoge niveau van steun de komende dagen voort te zetten als de Taliban hun aanvallen voortzetten”, voegde hij eraan toe.Generaal Kenneth McKenzie, hoofd van het US Army Central Command (Centcom).

De Taliban namen bijna drie maanden lang de controle over grote delen van het platteland van Afghanistan, in een grootschalig offensief tegen Afghaanse troepen, dat samenviel met het begin van de definitieve terugtrekking van internationale troepen uit het land, die nu bijna voltooid is. De Afghaanse strijdkrachten hebben tot nu toe weinig weerstand geboden en controleren voornamelijk alleen de provinciehoofdsteden en de hoofdwegen.

Ik wil duidelijk zijn: de Afghaanse regering zal de komende dagen zwaar op de proef worden gesteld en de Taliban proberen hun campagne onvermijdelijk te maken. Ze hebben ongelijk (…) De overwinning van de Taliban is niet onvermijdelijk.”zei generaal McKenzie. Als hoofd van het Centraal Commando, dat toezicht houdt op de Amerikaanse militaire activiteiten in 20 landen in het Midden-Oosten, Centraal- en Zuid-Azië, heeft generaal McKenzie sinds het einde van het bevel over de Amerikaanse troepen in het land, generaal Austin Scott Miller, leiding gegeven aan militaire operaties in Afghanistan. , 12 juli.

READ  Emmanuel Macron spreekt met Erdogan voor de NAVO-top

De recente bliksemsnelle opmars van de Taliban heeft de vrees doen rijzen dat ze opnieuw de macht zullen grijpen, bijna 20 jaar nadat ze werden afgezet door een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten, nadat ze hadden geweigerd al-Qaeda-leider Osama bin Laden in Irak uit te leveren. In de nasleep van de aanslagen van 11 september.