Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een student die geen masker droeg, werd gedood door een politieagent

Volgens de metgezel van het slachtofferEn de De politieman beschuldigde hem van verzet en schoot hem van dichtbij neer.

Een student werd zaterdag 24 juli in Kinshasa vermoord door een politieagent die hem ervan beschuldigde geen masker te dragen tijdens het opnemen van een video, terwijl de Democratische Republiek Congo geconfronteerd wordt met een derde golf van Covid-19, meldde het zondag 25 juli. Van getuigen en de media.

«Kameraad Honoré Chama, een student aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Kinshasa, was een video aan het opnemen als onderdeel van het praktische werk in de komedie. De politieagent vroeg hem om een ​​masker te dragen tijdens het filmenPatiënt Odia, zijn metgezel die aanwezig was tijdens het ongeval, vertelde AFP.

«Ondanks zijn uitleg en nadat hij het masker had laten zien, werd de politieman boos omdat hij in plaats daarvan wachtte om het geld in ontvangst te nemen, beschuldigde hem van verzet en schoot hem van dichtbij neer.“, voegde hij eraan toe. Andere getuigenissen werden ook verzameld door Radio Top Congo, dat op grote schaal wordt gevolgd in de Democratische Republiek Congo, evenals verschillende online media.

«De politie heeft twee politieagenten gearresteerd, die aanwezig waren tijdens het incident veroorzaakt door hun onverantwoordelijke voortvluchtige collega-politieagent en het hoofd van het politiebureau Bel Air in Mont Najafola. De zoektocht gaat verder om de voortvluchtige te vindenGeneraal Silvano Kasongo, politiechef van Kinshasa, reageerde op AFP.

READ  Ambassade van Tunesië in Canada: kennisgeving voor internationale studenten

Het dragen van een masker is verplicht op straffe van een boete van 10.000 Congolese frank ($ 5). Maar in Kinshasa wordt de politie regelmatig beschuldigd van intimidatie en het onttrekken van geld aan boetes zonder afgifte van een kwitantie.

Sinds het begin van de epidemische uitbraak in maart 2020 heeft de Democratische Republiek Congo 47.786 gevallen van infectie en 1.021 doden geregistreerd, volgens de statistieken van de gezondheidsautoriteiten die vrijdag zijn vrijgegeven. Sinds 10 juli is de vaccinatie in het land opgeschort en is de voorraad beschikbare AstraZeneca-vaccin verlopen.

Laten we ook eens kijken – De Wereldbank vindt het lage aantal vaccins in Afrika ‘totaal onaanvaardbaar’