Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Londen: Zware regen zorgt voor indrukwekkende overstromingen

afstand China en de BelgiëHet VK is aan de beurt. Onweersbuien in het zuidoosten van Engeland veroorzaakten in de late namiddag overstromingen in de straten van Londen, omdat het transport werd verstoord.

Reddingsdiensten worden geconfronteerd met “zware overstromingen” in de Britse hoofdstad, tweette burgemeester Sadiq Khan ‘s avonds. Hij voegde eraan toe dat bussen, metro’s en treinen werden getroffen, en drong er bij Londenaren op aan hun route te controleren en overstroomde gebieden niet te voet of met de auto over te steken.

“Het is overal nat! “

In het zuiden van de Britse hoofdstad, vlakbij het station Queenstown Road, blokkeerde de politie het verkeer op een weg die onbegaanbaar werd, en de weg stond onder water, vooral onder spoorbruggen, merkte een AFP-journalist op.

Door de overstroming blokkeerden een aantal rode dubbeldekkerbussen het midden van de straat en een van hun chauffeurs vertelde AFP dat het water de vloer van zijn auto bereikte. “Het is overal nat! “,” Meld de man die zichzelf voorstelde bij zijn voornaam, Eric.

Brandweerlieden in Londen zeiden op Twitter dat ze ongeveer 300 meldingen van overstromingen hadden ontvangen in het zuidwesten van de hoofdstad

Het Britse Met Office heeft de oranje waarschuwing voor onweer in Londen en de omliggende gebieden verhoogd tot 19.00 uur lokale tijd (20.00 uur in Parijs), maar onweersbuien en zware regen worden tot maandag verwacht in het zuiden van het land. In sommige gebieden kan op zondagavond zelfs tot 100 mm regen vallen in een paar uur tijd.

READ  De burgemeester van São Paulo, Bruno Covas, sterft op 41-jarige leeftijd aan kanker