Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vrouw van Jair Bolsonaro is ingeënt in de Verenigde Staten, kritiek regent

Michelle Bolsonaro is beschuldigd van het ondermijnen van de geloofwaardigheid van de vaccinatiecampagne in Brazilië door ervoor te kiezen een injectie in het buitenland te krijgen

Michel Bolsonaro, Echtgenote van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, met een Covid-vaccin deze week in New York. “Gevaccineerd worden is een persoonlijke beslissing. Mijn vrouw heeft bijvoorbeeld besloten om zich in de Verenigde Staten te laten vaccineren. Dat zei het extreemrechtse staatshoofd in een interview dat vrijdag werd gepubliceerd door het tijdschrift Veja.

Jair Bolsonaro, Wie bevestigde dat hij de “laatste” Braziliaan zou zijn die gevaccineerd zou worden?, was op maandag en dinsdag in New York en hield, zoals de traditie voorschrijft, de openingstoespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Sommige politici en specialisten op het gebied van infectieziekten bekritiseerden in een interview met de online media G1 de beslissing van de first lady, in de overtuiging dat ze de vaccinatiecampagne van de Braziliaanse openbare orde “minachtte”.

Ongewenst patriottisme

“Ten eerste moet je haar feliciteren met het feit dat ze is gevaccineerd. Het vaccin redt, je hebt het gedaan, 10 op 10”, zei senator Omar Aziz. Anderzijds, “0 op 10 omdat het vaccin in de Verenigde Staten is geïnjecteerd is hetzelfde als in Brazilië. Dus het zou hier ingeënt kunnen zijn. De Brazilianen laten zien dat ze immuun is, is een goed voorbeeld. Daar zouden we inderdaad een echte patriot hebben gezien, geen ongewenste patriot.”

Epidemioloog Pedro Halal vertelde G1 dat deze injectie, die in het buitenland werd gedaan, “minachting toont voor de SUS (het openbare gezondheidssysteem) en alle Brazilianen. Het toont wantrouwen”. Na het protest legde de regering uit dat Michele Bolsonaro een polymerasekettingreactietest had ondergaan om terug te keren naar Brazilië.

READ  Het Hof van Justitie van de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie vraagt ​​om opschorting van economische sancties tegen Mali

Op dat moment vroeg een arts haar of ze “de kans wilde grijpen om zich te laten vaccineren”, en “omdat ze al van plan was de vaccinatie te krijgen, besloot ze het te accepteren.” “De First Lady herhaalt haar bewondering en respect voor het Braziliaanse gezondheidssysteem, met name de professionals in deze sector die zich onvermoeibaar inzetten voor de gezondheid van de bevolking”, staat in een verklaring.