Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vulkaanuitbarsting op La Palma: het beeld van dit geredde huis stoort de eigenaren

Zonnewende – “Wonderhuis”. Dit is de bijnaam die aan dit kleine huisje op La Palma in de archipel van de Canarische Eilanden is gegeven. Zonder veel uitleg werden daarna lavastromen vermeden Cumbre Vega vulkaanuitbarstingEn Zoals je kunt zien in de video hierboven.

Dit huis is gebouwd door de Nederlandse Ada Monnikendam. Het is een stel dat er momenteel woont. De plek is al decennia voor hen, maar met de pandemie hebben ze er sinds maart 2020 geen voet meer gezet. Volgens Ada Monnikendam zijn ze blij dat hun huis het heeft overleefd, maar zijn ze nog steeds van streek. “Ze willen met niemand praten omdat ze niet kunnen stoppen met huilen”, zei ze. BBC.

390 gebouwen verwoest door lavastromen

Sinds 19 sept. stroomt 390 gebouwen verwoest. Tussen de 30 en 40 cm lava bedekt sommige tuinen. Tegenwoordig baart de zwavelwolk de autoriteiten zorgen, vooral omdat wanneer lava in contact komt met de zee, deze rot en giftige gassen afgeeft.

Op haar website zei Aina dat luchtvaartmaatschappijen voor het eerst bepaalde vluchten liever annuleerden: drie vertrekkende en vier aankomende, allemaal binnenlandse vluchten, zonder een indicatie te geven van de volgende dagen.

De gewelddadige uitbarstingen en de grote aswolk afkomstig van de Cumbre Vieja-vulkaan waren voor de autoriteiten ook aanleiding om op vrijdag 24 september een bevel uit te vaardigen om verschillende wijken in phil del paso. “Vanwege het verhoogde risico voor de bevolking als gevolg van het uitbreken van de huidige uitbarsting”, merkten de autoriteiten van de archipel op, “heeft een verplicht evacuatiebevel uitgevaardigd voor (de provincies) Tagua, Tacande de Abajo en het niet-ontruimde deel van Tacane de Arriba .” de autoriteiten Om hoeveel mensen het gaat, wordt niet vermeld.

READ  Na een succesvolle lancering ontploft het Starship, 's werelds grootste raket, tijdens de vlucht

De snelheid van de lavastroom neemt af

Het vulkanische instituut van de Canarische Eilanden zei dat er ook twee nieuwe uitbarstingsopeningen, waaruit lavastromen voortkomen, in de vulkaan zijn geopend. Volgens de laatste gegevens van Copernicus, het Europese systeem van geospatiale metingen, besloeg lava 180,1 hectare, of nog eens 40 bouwwerken in twee dagen, op het eiland waarvan de belangrijkste economische activiteit de cultuur van bananen.

De snelheid van de lavastromen die de afgelopen dagen een deel van het eiland hebben verwoest, is aanzienlijk afgenomen en de autoriteiten kunnen niet meer voorspellen of en wanneer ze de Atlantische Oceaan zullen bereiken.

Zie ook op HuffPost: Waarom we ons geen zorgen hoeven te maken over een zwaveldioxidewolk van een vulkaan op de Canarische Eilanden