Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vroege waarschuwingssignalen van een ineenstorting van de zeestroom

Een studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature, 5 augustus, vond dat de klimaatregulerende stroom, de Golfstroom, alarmerende tekenen van verzwakking vertoont. Dit geeft aan dat we een kritische drempel naderen. De sluiting ervan is een van de door wetenschappers geïdentificeerde keerpunten die tot kettingreacties kunnen leiden. Opwarming van de aarde is direct gemarkeerd.

dit is Het wordt een keerpunt. De Golfstroom, een zeestroom die een sleutelrol speelt bij het in evenwicht brengen van het klimaat, vertoont alarmerende tekenen van verlies van stabiliteit, waarschuwt een studie die op 5 augustus in het wetenschappelijke tijdschrift is gepubliceerd. De aard van klimaatverandering.

De Golfstroom behoort tot een grotere groep stromingen, de AMOC of de Atlantische Oceaan Reverse Meridian Circulation genoemd. De stroming voert massa’s warm water van de tropen naar het noorden naar het oppervlak en koud water naar het zuiden naar de oceaanbodem. Door de warmte van de zon over te dragen, reguleert het het klimaat en zorgt het voor gematigde temperaturen in Europa. Elke mogelijke ineenstorting van dit oceaanstromingssysteem kan dus rampzalige gevolgen hebben en tot kettingreacties leiden.

En vorige studie, gepubliceerd in Nature in 2018, toonde al aan dat de Golfstroom op het laagste niveau in 1600 jaar was, en dit nieuwe werk benadrukt dat we mogelijk veel dichter bij het breekpunt zijn dan verwacht. “De resultaten ondersteunen de beoordeling dat de afname van AMOC niet alleen een variabiliteit of lineaire reactie op stijgende temperaturen is, maar kan wijzen op een kritische drempelbenadering waarboven het verkeersregime zou kunnen instorten.vroeg studieauteur Niklas Boers van het Potsdam Institute for Climate Impact Research, de University of Exeter en de Free University of Berlin.

READ  De verspreiding van het virus nam toe in Normandië

Opwarming van de aarde

De opwarming van de aarde is er direct bij betrokken. De instroom van zoet water door het smelten van de Groenlandse ijskap en het zee-ijs, evenals de toegenomen neerslag en rivierafvoer, verstoren het proces. Hard water, lichter dan zout water, voorkomt dat de stroming naar de diepte zakt. “Ik had niet verwacht dat de toegenomen hoeveelheden zoet water die de afgelopen eeuw zijn toegevoegd, zo’n reactie zouden opleveren. ‘ stelt de auteur vast.We moeten onze modellen dringend aanpassen aan de verstrekte waarnemingen om te beoordelen hoe ver de AMOC-drempel in werkelijkheid is.

De auteur van het onderzoek vertelde The Guardian dat de drempel voor de uitstoot van kooldioxide die heeft geleid tot de ineenstorting van de Golfstroom, onbekend is:Het enige wat u kunt doen, is de uitstoot tot een minimum beperken. De kans op deze gebeurtenis, die een zeer belangrijke impact zal hebben, neemt toe met elke gram koolstofdioxide die we in de atmosfeer uitstoten.“.

Pauline Frico Tweet insluiten